x

Opeth - Unplugged
Nefertiti
D. 2012.02.12 Kl. 19:00

KB West presenterar:
Opeth
Nefertiti
Söndag 2 December 2012 kl 19.00
På scen ca. 21.00
Ålder 18 år

Sveriges metalstoltheter i Opeth åker ut på en Sverigeturné i slutet av året. Mellan den 29 november och den 6 december landar de i Malmö, Uppsala, Örebro, Göteborg, Stockholm och Gävle. I Stockholm och Göteborg gör de istället för vanliga konserter två unika unplugged-spelningar i respektive stad.

Sveriges sanna stoltheter i Opeth har alltid legat stegen före den övriga metalvärlden. De slutar aldrig utmana sig själva genom svåra och experimentella vägar. Utan att någonsin tappa bort sig själva. Opeth står i en klass för sig med sin tunga och progressiva metal. Tidlösa men samtidigt under ständig utveckling. Det är långt ifrån en överdrift att säga att Opeth blivit ett av Sveriges mest namnkunniga och inflytelserika band ute i världen. I alla kategorier. Deras stora genombrott kom för fyra år sedan med mästerverket "Watershed". En skiva som blev en självklar succé i USA, men även i övriga världen där den nådde topp 20-placeringar på listorna i bland annat Japan, Australien och Kanada.

Förra året släpptes gruppens tionde album "Heritage". Än en gång överträffade de sig själva med sitt bästa och mest framgångsrika alster hittills. I USA gick plattan rakt in på Billboardlistans nummer 19. En bedrift som det var många år sedan en svensk artist kunde mäta sig med.

Nu kommer de alltså hem i slutet av året och bjuder på hela åtta Sverigekonserter. Fyra av dessa (två på Södra Teatern i Stockholm och två på Nefertiti i Göteborg) är dessutom unplugged-konserter.

Vi kan inte nog uttrycka hur mycket vi ser fram emot detta!