x

D'Angelo
Trädgår´n
D. 2012.18.07 Kl. 20:00

Presenteras av Kulturbolaget

D'Angelo flyttar till Trädgårn i Göteborg

Den 18 juli återvänder soulstjärnan D'Angelo till Sverige för en konsert i Göteborg. Nu byter spelningen lokal från Lisebergshallen till Trädgårn. Detta för att ge både publik och artist en bättre upplevelse i en intimare lokal. Förköp rekommenderas.

Han blev känd som en av 90-talets allra största soulröster bredvid stjärnor som Lauryn Hill och Erykah Badu. Michael Eugene Archer, mer känd som D'Angelo växte upp i Richmond, Virginia där han i ung ålder regelbundet började sjunga i sin fars kyrka.

21 år gammal debuterade han med albumet "Brown Sugar". Skivan som bland annat innehåller hitsingeln "Lady", blev en enorm framgång och sålde närmare två miljoner exemplar.

Det dröjde fem år innan uppföljaren "Voodoo" släpptes år 2000. Vid det laget var D'Angelo en världsartist och plattan gick rakt in på Billboardlistans förstaplats. Han hyllades av både publik och kritiker och mottog en Grammy för bästa R&B-album. Skivan räknas fortfarande som ett mästerverk och en kreativ milstolpe för den moderna soulmusiken.

Sedan blev det tyst kring D'Angelo. Knäpptyst. Inga skivsläpp, intervjuer eller framträdanden. Ett helt decennium av total frånvaro skulle passera innan han i januari i år äntligen återvände till rampljuset. Världspremiären på den efterlängtade comeback-turnén ägde rum i Stockholm och hyllades av alla.

Åldersgräns: 18 år

Biljettförsäljningen via internet slutar kl 17:00 på evenemangsdagen.
Biljetter säljs på plats från kl 19:00 såvida evenemanget inte är utsålt, detta framgår på www.kulturbolaget.se