x

Last Wordz
Arenan-Fryshuset
D. 2012.13.09 Kl. 18:00

Den 13 September så kommer vi hålla en minnesceremoni i Tupac ”2pac” Shakurs ära på årsdagen av hans bortgång. Ceremonin är uppbyggd på ett helt unikt sätt som kan bäst förklaras som en rapteater.
DJs, rappare, poeter, graffitimålare och dansare uttrycker vad 2pac har betytt för deras liv genom musik och sketcher. Kulisser kommer att byggas och historier kommer att berättas på nya, innovativa sätt. Allt med mycket humor, nostalgi, sorg och hjärta.

På scen ser vi den legendariska rapparen WC (US) från Westside Connections som host för kvällen och hiphopgruppen Outlawz (US) som 2pac bildade 1995. På plats kommer även Yukmouth att vara som är den ena halvan av den platinum-säjande rap duon Luniz som även var en nära vän till 2pac.
Vi får även se den Grammyvinnande gruppen Bone Thugs-N-Harmony (US) som sålt över 50 miljoner album världen över att spela i Sverige för första gången någonsin.

På plats kommer Crenshaws egna Nipsey Hussle att vara för att hylla legenden.

Förutom dessa storheter så har vi bokat en hel del av Sveriges hiphopelit, bland andra rapparen Stor, toastaren Dani M och DJ’n On-Ree som kommer att framföra sina respektiva hyllningar till 2pac.
Ljud, ljus och scenbygge står Starlight för, som bl a installerat scenerna för Melodifestivalen, P3 Guldgalan och Way Out West.
Det här eventet kommer bli det största i Svensk hiphop-historia.

SE PÅ VIDEO TRAILERS:
http://youtu.be/1KPCsb5nT2k
http://youtu.be/avAMzCs7Qq8

Lineup inför kvällen:

Outlawz (US)
Bone Thugs n Harmony (US)
WC (US)
DJ Crazy Toones (US)
Yukmouth (US)
Nipsey Hussle (US)

Stor
Dani M
Hoosam
Essay
Amer Sarsour
Pato Pooh
Chapee & C.U.P
La Familia
Ozone Fukkaz (The Order)
Malcolm B & Gedi Gedz
Lazee
Blackout Dance Crew

Tribute DJ's:
On-Ree
DJ Beneaf
DJ Crona
Mack Beats

Hus DJ :
DJ Black Moose