x

Here We Go # 6 - Ceremony, en New Order-kväll.
Debaser Malmö
D. 2012.04.08 Kl. 15:00

New Order, ett band vars resa börjar med den tragiska och abrupta upplösningen av Joy Division. Vem hade i det läget kunnat tro att de skulle komma att bli det mest inflytelserika elektroniska bandet sedan Kraftwerk, eller att de skulle lyckas med konststycket att släppa världens genom tiderna bäst säljande tolva? Även om det helt klart är rättvist att säga att deras bästa tid ligger i det förflutna så förändrar inte det på något sätt faktumet att de var absoluta pionjärer vad gäller elektronisk popmusik och ett nyskapande och viktigt band med en unik och banbrytande förmåga att kombinera genrer. Som grundare av kultförklarade klubben The Hacienda har de dessutom haft stor betydelse för brittisk klubbkultur i stort. Fler anledningar än så behöver vi på Here We Go inte för att vilja viga en kväll åt dessa fenomenala gränsöverskridare.

På dansgolvet: musik av New Order och allt som har med dem att göra; discohits, 80's electropop, factoryklassiker, pionjärelectronica, postpunk, kosmischemusik och mycket mer.

På scenen: ni som hört och sett Adrianbandet MF/MB live har förhoppningsvis redan insett hur grymma de är. Den här kvällen bjuder en något nedbantad version av bandet på en exklusiv (och oförglömlig gissar vi) spelning där de tolkar låtar av New Order. Bandet på scen ca 23.30.

På uteserveringen: Malmö-dj:n och journalisten Henrik Dahl (Rucksack Records/Ekarkivet) plockar upp New Orders mer experimentella influenser och bjuder på pulserande krautrock med betoning på subgenren kosmische, analogt syntetisk electronica samt nedpitchad acid house med Moroderkomplex. Han får sällskap av Pontus Silveby.