x

Idlaflickorna
Sagateatern-Bilj hämt på BC Umeå
D. 2012.21.09 Kl. 19:00


Dramaten: Idlaflickorna
Med Stina och Ylva Ekblad!

"Vi måste vara på vår vakt mot de senila småflickorna i våra hjärtan."

I Kristina Lugns poetiska och galghumoristiska Idlaflickorna möts två kvinnor. Den ena heter Lillemor, den andra Barbro. Eller Disa. Eller kanske Yrsa eller Tove. De har båda varit Idlaflickor och haft en man som heter Herrman. "Jag försöker alltid låta bli att vara mig själv. På den punkten är jag mycket ambitiös. Jag försöker känna mig som en som inte är ensam."

Kristina Lugn har åstadkommit en sällsam dialog med sorgsen underton, där två kvinnor vrider och vänder på bilder, minnen och ord.

PRESSKLIPP
"Det är så vackert, så trösterikt och galet. Som att gå på högmässa med två ivriga kusinbarn som sprätter av pratsamhet, närhet och konflikter. Idlaflickorna är en ynnest att vara del av, att andas med och berikas av." SvD

"Stina och Ylva Ekblad hanterar Lugns oneliners med en sorgsen precision, som öppnar Idlaflickorna mot alla människors slutliga befrielse från varandra." ExpressenArrangör Umeå Teaterförening och Studieförbundet Vuxenskolan
Manus Kristina Lugn
Regi Vibeke Bjelke
Scenografi & kostym Kari Gravklev
Ljus Ellen Ruge
Peruk & mask Mimmi Lindell
Medverkande Stina Ekblad och Ylva Ekblad
Producent Dramaten / Riksteatern

Fotograf Sören Vilks

-----------
Bli medlem och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 120 kr (50 kr för student och ungdom) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.