x

Badlands + Death and Vanilla
Debaser Malmö
D. 2012.22.08 Kl. 19:00

Låt oss Svärma tillsammans i Malmös rika musikflora under fyra sommarkvällar. Temat för klubben är något så familjärt som staden Malmö och för att representera denna kommer våra lokala hjältar att dyka upp och bjuda på liveakter och dj-set. Svärma lyfter fram och hyllar de människor som gjort stadens musikscen till det musikaliska landmärke det är idag. Vi vill fira Sveriges bästa musikstad, bästa band och bästa besökare. Välkomna!

Badlands
Badlands är Niklas Tjäder och Catharina Jaunviksna. Enligt dem själva är musiken de gör tillsammans resultatet av två starka viljor som möts, och att det finns en självklar idé bakom hur Badlands låter är glasklart redan efter första lyssningen på låten "Never Dry Out". Musiken landar någonstans mellan psykorienterad trip-hop och den melankoliska klubbpop som placerat Little Dragon på den internationella bloggkartan.

Abstrakt men inkännande, harmoniskt men viljestarkt, och bara med en liten krydda av disco utforskar Badlands de mörka sidorna av ljuset, en resa genom svävande ljudlandskap och flyende melodier. Ett måste i sommar, med andra ord.

Death and Vanilla
Death And Vanillas drömska popmusik hämtar influenser från psykedelisk 60-talspop, analogiska elektroniska pionjärarbeten och mer eller mindre marginaliserad filmmusik. Spöklika samplingar, vibraphonette och moog är bärande delar i ljudbilden och fascinationen för det övernaturliga och mystiska är ständigt närvarande.

I december 2010 gavs en en 4-spårs EP ut på franska bolaget Hands In The Dark, och i mars 2012 kom debutalbummet, utgivet på franska Hands In The Dark och Malmöitiska Kalligrammofon.