x
The Tallest Man On Earth

The Tallest Man On Earth
Garden, Konsert & Kongress
D. 2013.15.02 Kl. 19:30

Mannen bakom The Tallest Man On Earth heter Kristian Mattsson och är en unik musikkonstnär. Hans karismatiska och fängslande passion tränger igenom varenda sekund han intar scenen. Som ingen annan kan han snida fram låtar, oftast endast bestående av sång och gitarr, som slår an en nerv och värmer upp det kyligaste hjärta.

Han har precis släppt sitt tredje album There’s No Leaving Now, en skiva som hyllats av fans, recensenter och hamnat högt upp på topplistan. Skivan når nya och på många sätt högre höjder när Kristian blandar in fler instrument. Men han gör det utan att förlora fingertoppskänslan för vad som verkligen behövs.

I april 2010 släpptes förra fullängdaren The Wild Hunt, det andra albumet från The Tallest Man On Earth, (albumet följdes även upp av en EP, Sometimes the Blues is Just a Passing Bird) och albumet gick rakt in i hjärtat på både kritiker och fans. Anslutningen av nya fans har varit stor och det starka bandet mellan Matsson och hans publik har varit en hissnande syn.


Jan Gradvall, Dagens Industri. 5/5
”så vackert, tidlöst och genommusikaliskt att man måste nypa sig i armen för att övertyga sig själv om att det faktiskt existerar”

Elin Unnes, Svenska Dagbladet, 5/6
”Visst kan det kännas som att kille med akustisk gitarr borde vara ett koncept som vid det här laget spelat ut sitt register. Men varje gång The Tallest Man On Earth släpper nytt bevisar han att det skulle vara som att säga att alfabetet slutligen tömts på berättelser.”

Viktor Biggner, Festivalrykten, 10/10
”På There’s No Leaving Now tas man med på en känslomässig resa genom sorg och lycka, hoppfullhet och sentimentalitet. Hela skivan är så tidlöst vacker och ofelbar att det inte finns någonting att kritisera. Varje låt är var för sig ett mästerverk. Bland alla dessa guldkorn är Revelation Blues och On Every Page bland de absolut bästa.
Det finns ingen som kan göra musik som The Tallest Man on Earth, allting känns så genuint och äkta och jag blir än mer övertygad om att Kristian Matsson är det bästa som har kommit ur Sverige på väldigt, väldigt länge.”

Ej paus

Åldersgräns 13 år!