x

The Refreshments & Dave Edmunds
Katalin
D. 2012.28.07 Kl. 21:00

Med över 20 år på nacken har The Refreshments blivit ett av Sveriges mest framgångsrika band. Deras två platinabelönade plattor och hela tolv guldskivor är de inte många som rår på. Nyss hemkomna från USA-turné gör sig nu gruppen redo för att backa upp sin hjälte Dave Edmunds på hans Sverigebesök.
Han började sin karriär hemma i Cardiff med bandet som fick sitt genombrott 1968 med låten "Saber Dance" som blev en megahit i England. Efter en misslyckade USA-turné gick bandet skilda vägar. Dave Edmunds var långt ifrån klar med sin musikaliska bana. Redan ett par år senare fick han med sin version av "I Hear You Knocking" en listetta i England. Snart hade låten blivit en enorm hit över hela Europa - och även i USA där singeln nådde toppskiktet av försäljningslistan. I mitten av 1970-talet drog Edmunds till London där han började samarbeta med Nick Lowe.
Tillsammans bildade de gruppen Rockpile som den framstående musikjournalisten Mats Olsson hyllade som ett av decenniets viktigaste rockband. På 80-talet fortsatte han med solokarriär och fick bland annat en hit i Sverige med singeln "Almost Saturday Night". Samtidigt blev Edmunds en framstående producent och jobbade med bland annat Paul McCartney, Stray Cats, Status Quo och Carlene Carter.


20-års gräns, ok för yngre med målsman

Insläpp kl 18.00