x

Ewert and the Two Dragons
Debaser Slussen
D. 2012.02.11 Kl. 19:00

Vi ska vara fullständigt ärliga, vår värld är inte alltid den mest rättvisa. Jämställdhet, lika rättigheter och ojämna resursfördelningar är bara några exempel, det är orättvisor som varje politiker bör sätta högst upp på sin prioriteringslista över saker de ska ägna sin tid åt att förbättra. När det gäller Ewert and The Two Dragons så tänker vi faktiskt också ur ett rättviseperspektiv. För när det kommer till musik och kultur verkar det som om, grovt generaliserat, järnridån mellan gamla väst och öst-Europa står stadigare än någonsin, möjligen med det årliga undantaget av "den stora melodifestivalen".

Hade Ewert and The Two Dragons varit från säg Frankrike, Storbritannien eller hippa Sverige hade de förmodligen tampats med Mumford & Sons om positionen högst upp på folk-rocktronen. Men, nu är de från Estland. Visst har de slagit igenom brett där hemma och även i grannländerna, men att ett så bra och egensinnigt band ännu är näst intill osynliga även här i Sverige är nära på en skandal. Vid den estländska motsvarigheten till Grammisgalan plockade bandet hem hela fem utmärkelser, något som tyder på god smak hos juryn.

Debuten kom 2009 med albumet The Hills Behind The Hills, men det är framför allt med fjolårets Good Man Down och för låten med samma namn som vi spår en lysande framtid för kvartetten från Tallin.

DJs för kvällen är Victor Johansson från Café som först spelar på dansgolvet och sen i DFB fram till midnatt. Framåt nattkvisten tar Fancy A Shag? över skivspelarna på dansgolvet och inne i DFB tar britten Mark Riley över.