x

Den Stora Trädgårdsfesten 24-26 Aug
Sofiero Slott & Slottsträdgård
D. 2012.26.08 Kl. 10:00

Förköp din biljett så slipper du köa.
OBSERVERA!!Bokade biljetter kan ej hämtas ut på Sofiero. Uthämtning sker på D unkersKulturhus eller hos närmaste Ticnetombud.
En biljett= En dags entré, valfri dag.

I strålkastarljuset står växterna, som redskap för det egna skapandet. Vi lägger extra fokus på nybörjaren och alla de som vill men som hittills inte har vågat sig på eller ansett sig kunna. Den stora trädgårdsfesten vill inspirera nybörjare likväl som fantaster till att göra egna stordåd och små paradis i sin egen trädgård, kolonilott eller balkong.

Årets idéträdgårdar
Idéträdgårdarna bjuder på kreativitet, de senaste trenderna och trädgårdskonst på högsta nivå.
år byggs idéträdgårdarna i slottsparken av internationellt erkända Mike Beestone från Hidcote Manor Garden (Storbritannien) och Klaus Angenoort från Köngliche Gartenakademie (Tyskland) samt Ellen Ingolf Ling från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Nytt för i år är Trädgårdstivolit med koloniodlartema. Miljöprofilen och en av initiativtagarna till projektet Stadsjord Niklas Wennberg kommer att vara årets värd på plats och guida besökarna runt bland inspirationshörnor för att göra det själv, linoljefärger, en jordfabrik med jordskola, bikupor, kaniner, höns och allsköns växter. Det blir samtal om odling, praktiska snickeritips och växtrådgivning.

Vi säger välkomna till fest 24-26 augusti!

Öppettider
Parken öppen klockan 10.00 - 18.00
Slottet öppet klockan 11.00 - 18.00
Sofieros Glasveranda och Café 11.00 - 17.00.