x
Leonard Cohen

Leonard Cohen
Gamla Ullevi
D. 2012.31.08 Kl. 19:30

Den legendariske singer-songwritern, poeten och författaren Leonard Cohen följer upp sitt nyligen släppta album Old Ideas med en skara exklusivt utvalda konserter.

Enda uppträdandet i Sverige äger rum den 31 augusti, och är flyttad till Gamla Ullevi i Göteborg.

Old Ideas är Cohens tolfte studioalbum och har hyllats unisont av den samlade kritikerkåren världen över som ytterligare ett i raden till hans redan klassiska skivor Songs of Leonard Cohen, The Future och Ten New Songs.

Leonard Cohen står under sitt sjätte decennium som verksam och framgångsrik artist på toppen av sin karriär, och är tveklöst en av de största singer-songwriterna genom tiderna. Albumet Old Ideas gick direkt upp i topp på försäljningslistor runtom i världen, och är Cohens kommersiellt mest lyckade skiva någonsin.

Den innehåller en samling länge efterlängtade låtar som enkelt och rättfärdigt beskrevs av The Telegraphs kritiker som ”work of genius”.
Leonard Cohens status som geniförklarad legend är ett resultat som genom åren har växt fram lika mycket på grund av hans litterära och musikaliska talang som för hans personlighet. Med en lågmäld ödmjukhet har han alltid lyckats förmedla starka känslor, och med rätta framställts som en antites till den högljudda exhibitionism som annars dominerar musikbranschen.
Cohens stora inflytande och betydelse som textförfattare och musiker är svårt att överskatta. Sedan han under 1960-talet äntrade scenen med referenser till William Butler Yeats, Irving Layton och Walt Whitman har uppskattningsvis 1330 covers av hans sånger spelats in. Hans musik har fängslat och inspirerat Bob Dylan, U2, REM och tusentals andra artister, och framförallt trollbundit miljoner fans som oavbrutet följer hans kreativa process och utveckling. Leonard Cohens texter om lust och kärlek, religion, död och avskildhet har fascinerat och upplyst fans och musiker ur fler generationer än vad som borde vara möjligt att uppnå under en mans livstid. Intresset för den kanadensiska poeten med sina oförglömliga sånger är enormt, och hans senaste världsturné besöktes av 2 miljoner människor.

Det är med stor glädje för hans svenska fans som vi i sommar har nöjet att presentera den magnetiska och oefterhärmliga Leonard Cohen. Gamla Ullevi i Göteborg står inför en fullkomligt magisk sensommarkväll.

Biljetter till konserten släpps till försäljning 31 Juli.

Konsertdatum: 31 augusti,
Gamla Ullevi Göteborg.
Biljetterna kostar;

Parkett - 950 kr + serviceavgift.

Kategori 2 - 950 kr + serviceavgift.

Kategori 3 - 695 kr + serviceavgift.

Sidosikt - 575 + serviceavgift

Åldersgräns 13 år.