x

Half Moon Run - Giget Framflyttat
Debaser Malmö
D. 2012.16.09 Kl. 19:00

Tyvärr tvingas vi meddela att spelningen med Half Moon Run flyttas fram. Exakt datum återkommer vi med så fort allt är spikat! Håll utkik!

------------------------------------------------------------

Det finns människor med genomskinliga skal och det finns band som tänder bränder inuti just dem. Band som sätter ord på tankar och orkestrerar hela förloppet genom känslostormen. Half Moon Run är den sortens band. De får det att klia och brinna under huden, de viskar ömsom skriker att det de har på hjärtat är otroligt angeläget och tvinnar på det sättet vår krispiga uppmärksamhet runt deras fingrar. Den unga Montrealbaserade trion väver sin urbana folkmusik av omedelbara melodier, trestämmiga harmonier och små elektroniska regn. Toppat med texter om kärlek och beroende skapar de komplex, hypnotisk ljudvärld att gå bort totalt sig i.

Debutalbumet Dark Eyes släpptes i mars och varenda indierecensent på andra sidan Atlanten har kommit fram till att det Half Moon Run har skapat låter som en hybrid mellan Radiohead och Fleet Foxes. Varenda en av dem har också kommit fram till att Dark Eyes är en oerhört stark debut och att Half Moon Run är ett mycket spännande band och spår dem en ljus framtid. Under våren har Half Moon Run turnérat och gjort festivalspelningar runt om i både Nordamerika och Europa. De har också agerat förband åt bland andra Patrick Watson, Wintersleep och Phantogram. I september är det till slut äntligen vår tur!