x

Toy + Oh My
Debaser Slussen
D. 2012.24.11 Kl. 19:00

Efter att ha släppt sin debutsingel förra året mottogs London-kvintetten TOY med lovord från såväl brittisk press som publik. Med sin härliga mix av krautrock, psykedelia och post-punk står de ut i mängden och efter turnerande med band som Horrors och Primal Scream har ryktet om deras intensiva och energirika spelningar spridit sig. Aktuella med sitt debutalbum är de definitivt ett band man inte bör missa. Och har du en förkärlek för Horrors och Neu!, ja då bör ringen i kalendern göras extra stor.

Med inspiration från Neu!, Kraftwerk, The Velvet Underground, The Fall och My Bloody Valentine tillsammans med frisyrerna, kläderna och en estetik som lyder lika mörk som en David Lynch anteckningsbok är de ett av de mest intressanta brittiska banden just nu.

Den 10 september släpper de sitt självbetitlade debutalbum via Heavenly Recordings och efter det sägs de vara ostoppbara. Den som lever får se.

OH MY!
OH MY! är en popkvintett från Sundsvall som är på god väg att göra sig ett namn på landets indiescen. Under de senaste två åren har bandet haft en uppsjö singlar på rotation i P3 och andra radiokanaler. I våras släppte de en vinylsjua på legendariska norrlandslabeln A West Side Fabrication och i samma veva påbörjades inspelningarna av vad som kommer att bli OH MY!:s fullängdsdebut. Nyligen klev bandet ut ur studion och ställer sig nu på Slussens scen med en massa nytt, osläppt material för publiken att vänta. Det handlar som vanligt i OH MY!:s fall om smittsamma melodier, taggiga gitarrer, snygga arr och en massa energi.