x
Rival Sons

Rival Sons
Tyrol
D. 2012.15.10 Kl. 19:30

Senaste året har Rival Sons varit här flera gånger. Samtliga Sverigekonserter har varit slutsålda, och sommarens svenska festivalspelningar har varit enormt välbesökta och hyllade. Rival Sons har på kort tid gått från att vara hajpade till att vara ett av de största rockbanden, och med ny skiva på gång kommer de nu tillbaka för två konserter i höst.

Den 15 oktober spelar de på Tyrol i Stockholm och den 20 oktober intas Trädgårn i Göteborg. Biljetterna släpps nu på måndag den 6 augusti kl 9.00.
Den 17 september släpps deras nya album ”Head Down”, uppföljaren till succén ”Pressure and Time” från 2011. Rival Sons är bokstavligen soundtracket till armbrytning och Indy Car-racing, men det är ett grymt tecken denna dag. Rival Sons är bokstavligen också svenska rockfans nya äss i rockärmen när man pratar good shit! Rival Sons är bluesrock men inte bluesrock som man oftast associerar med stela och mästrande gitarrförsäljare som tycker det är ”groovy” med lite 16-bar jam. Nej, nej, nej... det är rå-rökig träskboogie som har allt gemensamt med Led Zeppelins souliga gung och Son Houses delta-blues och inget alls med träigt skit.

Spaltmeter kan vigas åt hur fullkomligen brutalt bra deras album ”Pressure and Time” är men bara för att man kan betyder det inte att man ska. Däremot kan vi bara slå ett ytterst hårt slag för deras återbesök här i Sverige i höst, och då med en splitter ny skiva i bagaget.


Show kl 19.30.

Åldersgräns: 13 år

Arrangör: www.livenation.se