x

The Sweet Serenades + Cajsa Siik + Ted Morris
Debaser Slussen
D. 2012.04.09 Kl. 19:00

Birds Will Sing For You är tillbaka på Debaser Slussen med samma koncept som i våras: Tre releasefester på samma kväll - Tre fanastiska akter.

Ca 20:00 - THE SWEET SERENADES - "Help Me!" (Leon/Border)
2009 släppte The Sweet Serenades sitt debutalbum "Balcony Cigarettes" och har sedan dess avverkat en Europaturné och agerat bakgrundsmusik till en bukoperation i Grey's Anatomy. Bandet har hyllats i bloggvärlden och toppat Hypem.com med storheter som Coldplay och Kanye West. 12e september kommer album no 2, "Help Me!", som närmast kan beskrivas som en orgie i pukkomp, hockeykörer, hetsiga gitarrer och smittsamma melodier.

Ca 21:00 - CAJSA SIIK - "Was I Supposed To"
Norrländska artisten och låtskrivaren Cajsa Siik packade våren 2011 väskorna och lämnade Sverige för spanska Andalucien. I ett litet rum ovanpå en flamencobar i hjärtat av Sevilla sådde hon fröna till en inspelning, som i dagarna färdigställs tillsammans med producenten Andreas Dahlbäck (Anna Ternheim, Tomas Andersson Wij). “Was I Supposed To” (31/8) är den första singeln från kommande albumet “Plastic House” och kan liknas vid en suggestiv kärlekshistoria som kastar oss mellan mörker och ljus, hopp och vemod.

Ca 22:00 - TED MORRIS - It's All About You And The Rest's About Me (Blonde & Monkey Music)
Allt ska ju säljas in med storytelling nuförtiden, varan blir liksom intressantare för konsumenten om den kommer med en historia. På ”It’s All About You And The Rest’s About Me”, Ted Morris nya album, är det låtarna som är historierna. Låtar så ärliga att det inte vore rättvist att inte vara lika ärlig vad gäller Morris. Han är en vit medelklasskille i övre tjugoårsåldern som skriver dels sorgliga, brustna låtar om kraschade förhållanden, dels hoppfulla låtar om rusiga förälskelser. Lite akustiskt sådär. Man har hört det förut, kanske bara inte såhär bra.