x

Ulf Lundell Med Band - Turné 2012
Cirkus
D. 2012.21.12 Kl. 19:30

Det har varit relativt tyst från musikern Ulf Lundell de senaste åren, både låtskrivandet och turnerandet har varit vilande sedan det senaste studioinspelade albumet "Omaha" 2008 och turnén som avslutades 2009. Till hösten möter vi honom igen med en ny studioinspelad dubbel-cd döpt till "Rent Förbannat" och en landsomfattande turné.

"Jag tog en lång semester men nu hänger jag på mig oket igen, långa farväl är inte bra för hälsan man kan få bestående men", som han själv sjunger på en av albumets låtar.

Det är i år 30 år sedan "Kär & Galen" och "Öppna Landskap" och i snart 40 år har vi kunnat följa Lundells unika och mångfacetterade karriär genom olika konstnärliga uttryck. Via skivor, böcker, poesi, måleri och pjäser har han ständigt varit närvarande och beredd att kommentera sin samtid på sitt personliga sätt.

Den här gången gör han det i 22 nyskrivna låtar och som titeln antyder har Lundell en del saker att säga. Här finns både ilska, frustration och funderingar om företeelser och tillstånd i Sverige och världen 2012.

Bandet på turnén är detsamma som även spelar på nya skivan nämligen Jens Frithiof - gitarr, Markus Olsson - klaviatur och blås, Andreas Dahlbäck - trummor, Janne Bark - gitarr och Surjo Benigh - bas.

Arrangör: Live Nation
Åldersgräns: 13 år