x

Ben Howard
Berns
D. 2012.17.12 Kl. 19:00

Ben Howard växte upp i Totnes, South Devon. Den brittiska landsbygdsidyllen mellan hedar och hav verkade som en perfekt utgångspunkt för den talangfulle unge engelskmannen. Där satt han alldeles för ofta och kluckade på en surfbräda i solnedgången och funderade över livet. Efter att debutalbumet "Every Kingdom" släpptes under andra halvan av 2011 gick en njutningsfylld rysning genom kritikerkår och musikälskare som hade turen att finna denna skatt till man tidigt.

I ett hem med föräldrar som dyrkade Joni Mitchell, Simon and Garfunkel och Bob Dylan formades Howards innerliga och känslostinna gitarrdrivna låtar. Han väver in den typ av nostalgi och melankoli i sin musik som får dig att le och gråta samtidigt. Om du inte förstår vad vi menar borde du lyssna på singeln "Keep Your Head Up".

Och nej, han är ju inte som andra unga män med gitarrer. Ben Howard är din första gång. Han är svettiga handflator och trevande kyssar. Din rökluktande stickade tröja. Frusna nästippar och varma hjärtan. Din bästa väns hand i din. Han är att hoppa fast du inte vågar. Att misslyckas och försöka igen. En kropp fylld av sommarkänsla och en maggrop med tillförsikt. Havsvatten i håret och nykyssta läppar. Att aldrig någonsin vara olycklig eller ensam igen. Det är Ben Howard.