x

The Aristocrats Feat. Guthrie Govan
Uppsala Konsert & Kongress Sal D
D. 2012.09.10 Kl. 15:00

Kl 15.00 - 20.00 Förfestival med unga regionala talanger. (Namn meddelas senare)

Kl 21.00 Guthrie Govan & The Aristocrats
I bandet: Guthrie Govan , Bryan Beller och Marco Minnemann

Instrumental Rock/Fusion’s “Rowdy New Democracy”

Guthrie Govan, Bryan Beller och Marco Minnemann
Guthrie Govan är utan tvekan den hetaste gitarristen på den internationella musikscenen idag. Hans soloalbum Erotiska Kakor blev allmänt erkänd som en omedelbar klassiker. Turnéer på högsta nivå (Asien/GPS, Storbritannien rapsuperstjärnan Dizzee Rascal) kompletterar hans fullspäckade schema som en av de mest efterfrågade gitarrkliniker och lärare i världen. Omslagsmusiker på Guitar Player Magazine i juli 2011.

Bryan Beller talrika uppträdanden inkluderar gitarristen Steve Vai, Mike Keneally (Frank Zappa), och den ommåttligt populära metal "band" Dethklok, skapad ur Adult Swim (US) animerad TV-show Metalocalypse. Hans utgivningar som soloartist omfattar tre CD, två DVD och en instruktions-DVD för Alfred Publishing.

Marco Minnemann har spelat med alla från Steven Wilson (Porcupine Tree) och Adrian Belew (Zappa, King Crimson) till teknisk death metalspecialister Necrophagist, och ses av fans och kollegor som en av de mest begåvade, innovativa, banbrytande trummisar i världen. Kanske mindre känt är att han är en multiinstrumentalist och tonsättare med nästan 20 solo-CD och DVD.

The Aristocrats har Sverigepremiär och ger en enda konsert i hela Norden på Uppsala Internationella Gitarrfestival. Guthrie Govan ger även en klinik man kan anmäla sig till.Hemsida: www.uppsalagitarrfestival.se/

Hemsida: www.ukk.se/

Arrangör: Uppsala Gitarrfestival