x

Les Big Byrd + the Modern Love
Debaser Malmö
D. 2012.07.09 Kl. 17:00

Uteserveringens sista helg... Lite vemodigt, men naturligtvis ska detta firas av med ett brak! Twist Action Heroes styr som vanligt upp Beggars Banquet med stadig hand och på scen denna kväll kommer Les Big Byrd (bandet det snackas om) att bjuda på det de gör bäst. Med medlemmar från namnkunniga band som The Teddybears, Fireside och Caesars har Les Big Byrd alla förutsättningar för att ta över de allra största scenerna. Som support bjuder vi dessutom på ett exklusivt debutgig när det nya, extremt lovande Malmöbandet The Modern Love intar scenen!

LES BIG BYRD

det jag trodde var natthimlen
var ett lakan uppspänt över jorden
och i det hängde människorna som små
solar långt, långt borta

månen är större än någonsin
nästan lika stor som jorden och förvirrar
upp blir bredvid och klockan åtta januari

hör ni oss
vi hänger för liv och lem här uppe
vi vill ha kontakt
vi står här nere och ropar, ropar
hör ni oss

det är en härlig tid
långt, långt borta hör jag dig
det är här inne du nynnar
det är gott så

Text: Mattias Alkberg

THE MODERN LOVE (exklusivt debutgig - support)
Om du haft minsta koll på Malmös musikscen de senaste åren lär du inte ha missat Dolly Daggers - bandet som förförde allt ifrån hårdrockare till popsnören med sin oemotståndliga, synthinfluerade partyrock och sina helt galna scenframträdanden. Dolly Daggers kastade in handduken för ungefär ett år sedan och många av deras följeslagare blev såklart ledsna för detta, MEN...

NU är delar av Dolly Daggers tillbaka, med ett helt nytt projekt - redo att återerövra Malmös musikscen! Du som gillade Dolly Daggers kommer såklart att känna igen delar av soundet, men The Modern Love är mognare, mörkare och lite mer eftertänksamt. Melodierna och refrängerna finns där fortfarande, men där Dolly Daggers gick emot kitsch går The Modern Love emot ett varmt djup som känns inbjudande och välkommet. Vi är oerhört stolta över att de valt att göra sitt debutgig hos oss!

DJ IS OK (Mikael Nordlander) från femårsjubilerande High Five kommer och spelar sina favoritvinyler för er som väljer att hänga på uteserveringen under den nästsista kvällen som denna har öppet. Han har lovat mycket nytt, en del gammalt och framför allt blir det mängder av rock med rötterna i krauten.