x

Ulf Lundell Med Band - Turné 2012
Gävle Konserthus
D. 2012.04.11 Kl. 19:30


Ulf Lundell - åker på turné och släpper nytt album
Det har varit relativt tyst från musikern Ulf Lundell de senaste åren, både låtskrivandet och turnerandet har varit vilande sedan det senaste studioinspelade albumet "Omaha" 2008 och turnén som avslutades 2009. Till hösten möter vi honom igen med en ny studioinspelad dubbel-cd döpt till "Rent Förbannat" och en landsomfattande turné med premiär den 26 oktober i Västerås. Biljetterna till turnén släpps den 15 augusti.

"Jag tog en lång semester men nu hänger jag på mig oket igen, långa farväl är inte bra för hälsan man kan få bestående men", som han själv sjunger på en av albumets låtar.

Det är i år 30 år sedan "Kär & Galen" och "Öppna Landskap" och i snart 40 år har vi kunnat följa Lundells unika och mångfacetterade karriär genom olika konstnärliga uttryck. Via skivor, böcker, poesi, måleri och pjäser har han ständigt varit närvarande och beredd att kommentera sin samtid på sitt personliga sätt.

Den här gången gör han det i 22 nyskrivna låtar och som titeln antyder har Lundell en del saker att säga. Här finns både ilska, frustration och funderingar om företeelser och tillstånd i Sverige och världen 2012. Ett par veckor efter albumrelease inleder också Lundell med band en längre höstturné med premiär på Konserthuset i Västerås den 26 oktober.

Bandet på turnén är detsamma som även spelar på nya skivan nämligen Jens Frithiof - gitarr, Markus Olsson - klaviatur och blås, Andreas Dahlbäck - trummor, Janne Bark - gitarr och Surjo Benigh - bas.

Albumet "Rent Förbannat" kommer ut den 3 oktober och föregås av singeln "Är vi lyckliga nu?" som släpps digitalt den 3 september.


Konsert längd 2 timmar utan paus
Arrangör: Live Nation & Welcome Uppsala