x

Carlos Martinez
Uppsala Konsert & Kongress Sal B
D. 2012.12.10 Kl. 18:00

"Carlos Martinez, den argentiska gitarristen som bäst tolkar Maestro Atahualpa Yupanquis musikaliska arv.”Sebastian Dominguez

Carlos Martinez började att studera gitarr vid fjortonårs ålder, och ägnade sig åt klassisk och argentinsk folkmusik. Hans engagemang för folkmusik kombinerad med sin musikaliska begåvning har gjort honom den främsta uttolkaren av den traditionella folkmusiken i Argentina inte minst Atahualpa Yupanquis. Han har specialiserat sig på vissa argentinska och utländska kompositörer som Eduardo Falu, Atahualpa Yupanqui, Victor Velazquez, Abel Fleury, Carlos Di Fulvio, Francisco Tarrega, Johann Sebastian Bach, Isaac Albeniz och Agustin Barrios.
Martinez har belönats åtskilliga priser och utmärkelser och turnerat främst i Argentina och Latinamerika men även i Europa.
Det är hans första framträdande i Sverige och Uppsala Internationella gitarrfestival där han även ger en workshop i argentinsk folkmusik. Ett ypperligt tillfälle att upptäcka de argentiska folkmusikaliska traditioner genom en högklassig konsert!

Arranngerar: Uppsala Internationella GitarrfestivalKonsertlängd:

www.uppsalagitarrfestival.se

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival