x

Europe + Special Guest Mustasch
Hovet
D. 2012.13.12 Kl. 19:30

Europe gör stor arenaturné i Sverige i december – och tar med sig Mustasch
Sveriges i särklass största internationella hårdrocksband Europe är aktuella med nya kritikerhyllade albumet Bag Of Bones.

I en tid då forna dagars glans oftast bereder vägen för nostalgiska utsvävningar och dammiga upprepningar är det allt för lätt att häfta sig fast vid cirkusen och idissla gamla hits. Men vågar man släppa taget om ledstången och vandra ut i outforskad terräng med sinnena vidöppna så kanske man närmar sig där Europe står idag – på en kreativ topp. Joey Tempest, John Norum, Mic Michaeli, Ian Hauglund och John Levén utgör idag ett av de bästa exemplen av hur man bör göra en comeback.

När Europes nionde album, ”Bag of Bones”, för första gången blåste genom högtalarna var det inte enbart membranen som vibrerade; varje hårstrå på kroppen ställde sig upp och vaggade i takt med att den bluespatinerade ”Riches To Rags” märkte ut precis hur saker och ting ska göras. Kärleken till Led Zeppelin och Deep Purple är en fyr i mörkret men destinationen är Europes egen. Hela ”Bag of Bones” är en uppvisning i hur man förvaltar sitt arv och samtidigt spenderar det på kreativ lyx. ”Bag of Bones” har också hyllats för sitt monumentala driv och rootsiga 70-tals-sound.

Europes klassiska sättning har egentligen inget gemensamt med åttiotalet som sköt dem upp i stratosfären för alla att se och ta del utav. Tiden då de gav ut ”The Final Countdown” och ”Out of This World” må ha varit bandets kommersiella höjdpunkt men den kraft som ligger bakom de senaste årens kreativa framgångar bottnar i samma fem viljor med sikte på att (åter)skapa stor rock. Och med ”Bag of Bones” det precis detta som de gör.

Som Special Guest tar de med sig det dubbelt Grammis-belönade Mustasch som rönt stora framgångar under 2000-talet med sin tunga stoner-influerade rock. Ralf Gyllenhammars karaktäristiskt riviga röst har suttit som en smäck till den tunga musikaliska väggen som Stam Johansson, David Johannesson och Jejo Perkovic utgör. De har ivrat ur sig hits som ”Double Nature”, ”Down In Black” och ”Black City” bara för att nämna några få exempel som deras vildsint hängivna fanskara tagit till sina hjärtan.

Åldersgräns 13 år - oavsett om målsman är med eller ej, med anledning av svenska myndigheters krav om begränsning av höga ljudnivåer för unga.

Endast direktbetalning.

Du som valt leveranssätt TicketFast, glöm inte att skriva ut dina biljetter!

Paraplyer får ej medföras innanför arenans område. Arrangör eller arena ansvarar inte för paraplyer som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen.