x

Familjen – Live
Nöjesfabriken hämta på Scala
D. 2012.29.09 Kl. 22:00

Familjen – LIVE

Lördag 29 september


Innan Familjen fick dansgolven att explodera med 2007-års debutskiva ”Det snurrar i min skalle” såg allting väldigt annorlunda ut. Det var tiden innan det svenska houseundret började sälja ut arenor världen över. Och på den tiden var det inte särskilt många som hade kommit på tanken att göra grovsvängig dansmusik på svenska.

Nu när Familjen – eller Johan T Karlsson som han egentligen heter – släpper sitt tredje album ”Allt på rött” är läget ett helt annat. Med succéskivorna ”Det snurrar i min skalle” och ”
Mänskligheten” har Familjen lagt grunden för en helt ny svensk dansscen. Plötsligt är elektronisk musik på svenska inte längre något exotiskt. Och parallellt med det har Sverige fått en rad internationella housestjärnor.

Musikhistorien är fylld av artister som febrilt letat efter sätt att hitta nya vägar när de har gått från att vara genreöverskridande banbrytare till att bli influenser för helt nya musikscener. Några har flyttat till Paris. Andra har letat efter inspiration i världsmusik och nya relationer. Familjen väljer i stället att göra det han gör bäst – han fortsätter att vara sig själv. Fortsätter att vara på riktigt.
Och det är där vi har kärnan i Familjen – allt är på riktigt. Passionen. Infallen. Livespelningarna. Allt är äkta.
Familjen går all-in och satsar allt på rött. Med nytt skivbolag och en ny bokningsagent i ryggen, en ny livetrummis (Per Nordmark) vid sin sida och 10 grymma nya låtar på repertoaren är Familjen skarpladdad och redo att skapa ännu större eufori än någonsin tidigare.

Glöm alla dj:s som vant poserar inför kamerorna. Det här är omaskerat, allvarligt och på riktigt. Missa inte då Familjen, den eviga kollegan Andreas Tilliander och gängets nya superhjälte Per Nordmark på nytt sätter dansgolv i brand med sina furiösa livespelningar.

Missa inte festen som blir när familjen kommer till Nöjesfabriken lördagen 29 september

Men först: Lyssna in dig på ”Allt på rött”.

Ålder: 18 år vid förköp, 20 år i dörren