x

Mattias Jacobsson & Uks Samt Duo Kemi
Uppsala Konsert & Kongress Sal B
D. 2012.11.10 Kl. 18:00

Uppsala Internationella gitarrfestival presenterar ett mycket spännande kammarmusikprogram i högsta världsklass bestående av Uppsala Kammarsolister & gitarrristen Mattias Jaconsson verksam i New York samt prisbelönta Duo Kemi från Sverige.

Mattias Jacobsson
Mattias Jacobsson föddes i november 1984 och släppte nyligen sin debutskiva Invocación på AVIE Records. Han gjorde sin -debutkonsert vid 17 årsålder på Stockholms Internationella Gitarrfestival och har sedan dess framträtt i TV för Televisión Española, på radio i live-sändningar i USA på National Public Radio och WQXR-FM. Han har bl a studerat vid musikhögskolan i Malmö och vid Juilliard i New York.

Uppsala Kammarsolister
Uppsala Kammarsolister, en av landets främsta stråkensembler, intar en särställning i Sveriges musikliv. Ensemblen har en omfattande verksamhet och samarbetar ofta med intressanta och välrenommerade musiker. De har även arbetat med till exempel skådespelare och mimare. Slående är ensemblens stiltrogenhet, oavsett om den framför barock, klassisk, romantisk eller senare musik. Alla samarbeten med artister från vitt skilda musikaliska genrer innebär att programmen varieras för att passa gästartisterna.

Duo KeMi
Duo KeMi har etablerat sig som en av Europas mest spännande unga ensembler. Efter att deltagit i ”Ung och Lovande 2009” erhöll Duo KeMi 2010 i konkurrens med ensembler från 17 olika länder det mycket prestigefyllda första priset i ”Aschaffenburg Internationalen Wettbewerb für Kammermusik mit Gitarre“ som är den största internationella kammarmusiktävlingen för kammarmusik med gitarr. Tävlingen har varit en språngbräda för duons internationella karriär och har lett till framträdanden på konsertserier och festivaler i bl.a. Tyskland, Holland och Tjeckien. Duo KeMi har framträtt på festivaler som Musik i Grythyttan, Ingesunds Gitarrfestival, White Crow Chamber Music Festival (Nederländerna), Musik i Dellen, Aschaffenburger Gitarrentage (Tyskland), Musik i Gryt, Gevelsberg Gitarrentage (Tyskland) och i konserthus som Nybrokajen 11, Västerås konserthus, Stadsgehorzaal Leiden och Hubert Burda-saal, Munchen.
I Sverige har Duo KeMi gjort turneer för bl.a. Musik i Syd, Västmanlandsmusiken, Musik i Gävleborg, Sörmlänska slott och Herresäten (Unga Solister), och framträder regelbundet hos kammarmusikföreningar runt om i landet. Deras framträdanden har spelats på Sveriges Radio P2 och Bayern Klassik.Konsertlängd:

www.uppsalagitarrfestival.se

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival i samarbete med Musik i Uppland