x

Vånna Inget + Knivderby
Debaser Slussen
D. 2012.19.10 Kl. 19:00

Två av det mest spännande nya svenska banden delar för en kväll Debasers scen. Vånna Ingets lika känsloladdade som melodistarka punk har under 2012 tagit dem runt världen och in i folkets hjärtan. Knivderby har i flera år varit en av Sveriges bäst bevarande hemligheter i och med femte albumet Uppochnedvända kors tog deras kompromisslösa rock ett steg upp ur underjorden.

Vånna Inget
Vånna Inget är punk med popmelodier och melodisk sång. Inspirationen till skivan är ett virrvarr av Tant Strul, Pink Champagne, The Go-Go's, gamla Uggla, Håkan Hellström och Marked Men. Bandet har ett sound som svenska band som Masshysteri, Knugen Faller, Baboon Show, Invasionen m.m. har förmedlat de senaste tio åren. Band som har gett punken en liten mer melodiös ådra. De har skruvat ner distortionen och lagt in lite mer moll ackord och stämsång men intensiviteten, ångesten och energin är där ändå. Lite som new wave som kom efter punken 1977.

Med den hyllade debuten Allvar och turnéer i såväl Europa som USA i bagaget gav sig Malmös punkhopp Vånna Inget ut på sommarturné i festivalsverige. Det blev ett segertåg som vann dem en hel hög nya fans för varje framträdande. I höst börjar arbetet på bandet andra fullängdare. Men det hindrar inte landets hårdast jobbande band att hinna med ett gäng spelningar också!

Knivderby
Knivderbys musik är rastlös och stökig, stryker oftare mothårs än medhårs. Det är musik som den låter utan skyddsnät och överproduktion. Texterna precis som musiken sammanfattas kanske bäst i en av bandets låttitlar: liv, livsgärning och nedstigning i helvetet. Skivorna har getts ut i starkt begränsade upplagor med unika omslag, debuten "Knivderby" kläddes i pissoarkakel, EP:n "Andra nedstigningen" kom i sidor från gamla testamentet och "Underjordens nycklar" i rostangripen metall som vägde in på knappt ett kilo.

Knivderby samarbetar nu med skivbolaget Novoton (Pascal, Paper, Skriet osv.) som 25 april 2012 släppte bandets senaste album "Uppochnervända kors" och slängde upp de tidigare skivorna på alla digitala kanaler inklusive Spotify.

Denna kväll har de även med sig en gästartist i form av Fredrik "Ekan" Eriksson, sångare i TWOPOINTEIGHT.