x

Jessie Ware
Berns
D. 2012.03.12 Kl. 20:00

På grund av andra åtagande från Jessie Ware så måste vi nu meddela att konserten blir framflyttad till den 3 dec. Inget annat ändrat och din redan köpta biljett gäller. Om du som redan införskaffat en biljett har förhinder på det nya datumet så gör vi återköp fram till den 31 oktober 2012.

Hypen och förväntningarna som har föregått Jessie Wares purfärska debutalbum Devotion har fått luften att dallra under sommarkvällarnas diskussioner musikvänner emellan.

Efter de fantastiska singlarna Running, Wildest Moments och kanske framförallt, vårens ljuva mästerverk- 110%, så har det mer spekulerats kring just hur bra fullängdsalbumet skulle vara, inte om.
Jessie har genom sina tidigare samarbeten med t.ex. SBTRKT, Joker och Disclosure visat att hon har en enastående röst, med klassiska referenser till yviga och storslagna röster vi minns från Whitney Houstons eller Chaka Khans finaste stunder.

Som soloartist suddar hon dock skickligt bort eventuella spår till sina förebilder, delvis tack vare den så självklara och exakta kombinationen av Jessies sång och produktionen som Dave Okumu, Kid Harpoon och soon to be mega-Julio Bashmore har trixat till i studion.

Men först och främst har hon ett egensinnigt sätt att möta låtskrivandet, och ett eget uttryck som har mer gemensamt med The xx's fascinerande vis att laborera med det lågmälda, med tystnad som en självklar ingrediens i sin musik.

Resultatet är ett album som ekar av igenkänning, det är traditionellt skrivna låtar men med ett sound mer modernt än den längsta storstadsnatten.

När Bashmore leder henne genom Sweet Talk får hennes cover av Bobby Caldwells What You Won't Do For Love sin naturliga och rättmätiga tvilling. Det är blue-eyed soul förpackat i en popsång med en skev och avig Fender Rhodes som sällskap.
Jessie Ware på Berns den 31:e oktober låter som en fin dröm, redo att upplevas i verkligheten.