x

Bertil Bengtson Tribute
Borås Stadsteater
D. 2012.09.10 Kl. 19:30

Årets Bertil Bengtson Tribute med utdelning av stipendier hålls på Stadsteaterns stora scen, och huvudartist blir denna gång Jan Lundgren's fantastiska trio, Jan Lundgren räknas som en av världens mest framstående jazzpianister och turnerar regelbundet i Sverige och utlandet.Tillsammans med Mattias Svenson, bas och Zoltan Scörse , trummor och slagverk hör trion till Sveriges bästa inom jazzen.
Jan L. har på skiva och konserter samarbetat med ex. Putte Wickman, Arne Domnerus, Nils Landgren och många fler världsartister.

Som gästartist välkomnar vi Margareta Bengtson, välkänd från bl.a "The Real Group". Hon har turnerat med bl.a Peter Asplund, Kalle Moreus..
varit soloartist i flera storband, även solist i Ellingtons Sacred Conserts. Har även turnerat och gett ut flera cd i Japan, som fått fina recensioner.

Nästa gästartist är Klas Lindquist på altsax och klarinett och är enl. kritiker "En av de mest spännande unga jazzmusiker i vårt land". Har turnerat med gräddan av Sveriges Jazzmusiker.Dessutom kommer våra stipendiater att medverka med sina vänner och göra kvällen till en musikalisk upplevelse!

Se mer på: http://cookin.nu

Ev. rullstolsplats bokas via Borås Turistbyrå 033-355 355 eller Borås Stadsteater 033-35 35 35.

1 st. ledsagare medföljer gratis för personer med behov av assistent.

Längd exkl. paus: 2,5 timmar.
Paus: 30 minuter.
Möjlighet att fika i pausen. (Kulturens Café)