x

Tensnake Live - Gigamesh Djset
Berns
D. 2012.02.11 Kl. 22:00

TENSNAKE /DE/
Förälskelser förknippas mer ofta än sällan med musik. Det brukar vara den där särskilda låten som egentligen kanske inte beskriver känslorna bättre än någon annan, men som av en oförutsägbar slump ljöd genom luftrummet när flirtiga ögon möttes för allra första gången.
Fråga vilket par som helst om vilken som är "deras låt"och de kommer att bli alldeles glittriga i blicken av minnet och tankarna som musiken frammanar. Samla ihop den här rusiga, pirriga lyckokänslan från världens alla förälskelser i en flaska, tillsätt kolsyra, tillslut ordentligt och skaka den kraftigt. Du har nu fångat essensen av Tensnake, Marco Niemerskis alterego när han skriver och producerar den mest krispiga och skarpaste house.
Det som påbörjades 2005 med skivbolaget Mirau, som Marco startade tillsammans med vännerna Stephan Lorenz och Maik Pallasch, var en återerövring av den soul, disco och boogie som utgör den fundamentala basen för all modern dansmusik. Ingen annan än Tensnake lyckas just nu så väl med att göra house av dessa ingredienser utan att förlora känslan av beståndsdelarnas inneboende själ.
Tensnake på Berns har alla de rätta förutsättningarna för att bli en av årets bästa klubbhändelser.

GIGAMESH /US/
Kommer du från Minneapolis, Minnesota och producerar dansmusik är det knappast förvånande att din musikaliska karta stavas funk och disco. I fallet med Gigamesh skulle det kunna räcka som grund, självfallet kombinerat med ett lamt konstaterande om hans förkärlek för funkiga basgångar och synthiga melodislingor om det inte vore för en liten, särskiljande detalj. Matt Masurka som döljer sig bakom Gigamesh plockar visserligen upp godbitar från sin hemstad, men det är nämligen mot Europa och framför allt Frankrike han vänder sig när han fem gånger om dagen dansar sin disco.
Gigamesh är just nu högaktuell med _All My Life _på, öh, franska Kitsuné, där framför allt _Your Body_ har spelats flitigt av varje DJ med ett uns av självaktning.
Att vi på en och samma kväll har nöjet att presentera Gigamesh och Tensnake tillsammans på Berns är årets tidigaste julklapp, inslagen i dans, fest och discoglittriga bilder på Instagram.


OBS! biljett kostar 200:- i dörren.

För mer information, besök www. berns.se/calender/tensnake-de-gigamesh-us