x
Mark Knopfler

Mark Knopfler
Malmö Arena
D. 2013.15.06 Kl. 19:30

En av vår tids största gitarrister och låtskrivare, Mark Knopfler, beger sig ut på en lång världsturné 2013. I juni nästa år besöker han Malmö Arena och Trädgårdsföreningen i Göteborg. Biljetterna går att köpa från och med måndag den 3 september kl 9.00. Åldersgräns 13 år p g a myndigheters krav på ljudnivåbegränsning

Som en av världens största artister har Mark Knopfler en diger lista över både kommersiella och kritikerrosade succéer. Med Dire Straits exploderade han fullständigt in i hela världens medvetande; ”Money For Nothing” och ”Walk of Life” är för evigt inpräntade i rockens annaler och det med rätta. Knopflers solokarriär har blomstrat färgfullt och grandiost med flera album som sålt i miljontals exemplar. Utmärkelser och priser har regnat ner över honom och han har röstats fram som en av våra tiders mest inflytelserika gitarrister.

Med det kommande åttonde soloalbumet ”Privateering”, hans första dubbelalbum, är det dags för honom att åter stifta bekantskap med sin trogna publik. Knopfler och hans åttamannaband kommer att bege sig ut på en lång turné som kommer att ta dem runt om i världen och tacksamt nog inkluderar detta även Sverige. I juni nästa år kommer Knopfler att uppträda i Malmö på Malmö Arena och Göteborg på Trädgårdsföreningen. Showen kommer att bestå av både solomaterial uppblandat med Dire Straits välkända hits.

Mark Knopfler släppte sitt första soloalbum 1996 men produktiviteten fullkomligt exploderade under 2000-talets första årtionde med hela sex album släppta.

Golden Heart (1996)
Sailing To Philadelphia (2000)
The Ragpickers Dream (2002)
Shangri-La (2004)
All The Road Running (2006)
Kill To Get Crimson (2007)
Get Lucky (2009)

Han har sålt över 120 miljoner skivor under hans långa karriär och gjort långa turnéer både i Europa och USA. Han har vunnit ett flertal Grammys, skrivit filmmusik (Cal, Local Hero, Princess Bride och A Shot At Glory) och har även producerat skivor för Bob Dylan och Randy Newman.