x

Simian Ghost + Navet
Debaser Slussen
D. 2012.16.11 Kl. 19:00

Siman Ghosts senaste album Youth hyllas av en enad kritiker kår. Redan i vintras började det surras om att gruppen hade något riktigt stort på gång och att det material som spelats in mycket väl kunde vara vägen till ett riktigt genombrott. Och Youth visade sig leva upp till förväntningarna. Simian Ghost har levererat vad som redan nu måste ses som en utmanare till titeln Årets bästa popalbum.

Med Youth har bandet även nått utanför Sveriges gränser. På andra sidan Nordsjön lovordas Simian Ghost av ledande brittisk musikpress. Stora opinionsbildare som NME, MOJO, Q Magazine och The Guardian har alla höjt Simian Ghost och Youth till skyarna. Och som kronan på verket valde The Times nyligen att sätta Youth som månadens Lead Review. Den helsida som tidningen ägnar åt en specifik recension var tänkt att gå till Bruce Springsteens nya album. Men tidningen valde alltså svenska Simian Ghost istället. Det är riktigt stort!

4/5 i DN, 4/6 i SVD, 4/5 i Arbetarbladet, 4/5 i Sydsvenskan, 4/5 i City, 7/10 i NME, 4/5 i MOJO, 4/5 i The Daily Mirror och 4/5 i The Times.. Ja ni förstår ju.

NAVET
Den fina lilla electropoptrion Navet från Sala som under förra året gav ut sitt självbetitlade debutalbum på labeln Nomethod Records, och som fått några spår remixade av bla. Familjen, NIVA och kvällens huvudakt Simian Ghost, värmer upp dansgolvet. Singeln "For The Show" snurrade på P3 under tre månader förra året och i våras efter en tysklandsturné klättrade debutalbumet upp till tredje plats på iTunes Top 10 Album Chart i Tyskland och Schweiz.

Bandet har inte spelat i Stockholm sedan oktober förra året och har under året mest koncentrerat sig på att färdigställa det som ska bli nästa album. Kvällen till ära kommer dom att bjuda på en hel del nytt material.

Från New York kommer Ravens & Chimes som bildades 2005 på New York University. Två år senare albumdebuterade bandet med "Reichenbach Falls" på Better Looking Records. Pressen har kallat kvintetten saker som ”hoppfullt ljudande” och dragit paralleller med Arcade Fire. Detta är Ravens & Chimes första turné i Europa.