x

Bye Bye Bicycle
Göteborgs Stadsteater
D. 2012.24.11 Kl. 22:00

Bandets resa började 2001 i Bovallstrand på den svenska västkusten.

Att spela i band var något de trodde skulle leda till ökad popularitet under högstadietiden. Det visade sig dock snabbt att de tagit fel i det antagandet. Detta kan förvisso ha berott på deras första intervju, i den lokala nyhetstidningen Bohusläningen. Journalisten tog fel på bandnamnet och skrev om dem som "Cool Kids", katastrofen var ett faktum.

I augusti 2009 som kom fullängdsdebuten "Compass" kom (Bonjour Recordings). Albumet mottogs väl och många recensenter gav bandet epitet som "det stora framtidslöftet" eller kallade det "en fantastisk debut". Skivan lanserades i 15 länder och tog bandet på flera omfattande turnéer runt om i Europa. Där spelade man ofta för fullsatta hus och besökte ett flertal festivaler som bl.a. Popaganda (SWE), Reepherbahn Festival (Tyskland) & Eurosonic (Nederländerna). Till sist med över 100 spelningar i bagaget kände bandet att man turnérat färdigt och att det var dags att påbörja skisserna till uppföljaren, "det svåra andra albumet".

Bandet ville nu bort från det konceptuella tänkande som tidigare så starkt präglat deras musik. Man ville visa vilka man egentligen var. Ur detta såddes fröet till bandets andra studioalbum "Nature". Ett album som kom att avhandla allt ifrån minnena från uppväxten till drömmarna om framtiden.

Idag, 2012 står bandet starkare än någonsin och har äntligen insett att den största styrkan de sitter på är just deras gemensamma historia och långa vänskap. Nu är ord som "personligt" och "verklighet" inte längre något man flyr ifrån.


Ingång från Berzeliigatan
Åldersgräns 18 år
Insläpp från kl 22.00