x

Simian Ghost
Göteborgs Stadsteater
D. 2012.01.12 Kl. 22:00

Siman Ghosts senaste album Youth hyllas av en enad kritiker kår. Simian Ghost har levererat vad som redan nu måste ses som en utmanare till titeln Årest bästa popalbum.

Med Youth har bandet även nått utanför Sveriges gränser. På andra sidan Nordsjön lovordas Simian Ghost av ledande brittisk musikpress. Stora opinionsbildare som NME, MOJO, Q Magazine och The Guardian har alla höjt Simian Ghost och Youth till skyarna. Och som kronan på verket valde The Times nyligen att sätta Youth som månadens Lead Review. Den helsida som tidningen ägnar åt en specifik recension var tänkt att gå till Bruce Springsteens nya album. Men tidningen valde alltså svenska Simian Ghost istället. Det är riktigt stort!

Simian Ghost släppte sitt första album Infinite Traffic Everywhere (Nomethod / Playground Music) vintern 2010. Då var bandet ett soloprojekt och det kreativa skötebarnet för sångaren och låtskrivaren tillika producenten Sebastian Arnström. Under den turné som följde utökades Simian Ghost med Erik Klinga på trummor och Mathias Zachrisson på gitarr och den trio som vi känner till idag var född.

2011 släpptes EP:n Lovelorn. I samband med detta skrev bandet på för den creddiga UK labeln Heist or Hit. Även denna gång hyllades Simian Ghost av en unison kritiker kår och bandet började på allvar göra sig ett namn utanför Sverige. Första spåret, Free Agent, uppmärksammades bland annat av Pitchfork Media och blev Track Of The Day på bloggar som Clash, The Line Of Best Fit, Beat och Snipe.


Ingång från Berzeliigatan
Åldersgräns 18 år
Insläpp från kl 22.00