x

Fatboy
Katalin
D. 2012.26.10 Kl. 21:00

Fatboy tillbaka till katalin och med nytt album dessutom!

Fatboy är rockabilly när den är som bäst, med brylkammade frisyrer och Elvissmäktande basröster. Hösten 2010 släpper de sitt tredje efterlängtade album "Overdrive" i Skandinavien och i samband med skivsläppet ger de sig ut på en höstturné runt hela Norden.

Fatboys första fullängdsalbum "Steelhearted" släpptes i slutet av 2004. Hösten 2008 kom uppföljaren "In My Bones" som gav Fatboy ett smärre genombrott. Skivan nådde topp tio på albumlistan, gruppen nominerades bland annat till en Grammis i kategorin "Årets grupp" och recensionerna, både för plattan och efterföljande konserter, kan enklast beskrivas som en hyllningsorgie. Albumsläppet följdes av en omfattande och kritikerrosad vår- och sommarturné i Sverige, Norge och Finland.

På nya skivan "Overdrive" fortsätter Fatboy att experimentera sig fram till det som gör dem så unika. I botten finns kärleken till rockbilly, femtiotalsrock och country, men Fatboy hamnar där låtarna tar dem. Må de sedan dra åt jazz, östeuropeiska tongångar eller något annat. I drömska "Memories of Us" kan man exempelvis ana sig till en stillsam influens från mariachimusik. På annat håll skruvar Jan Lissnils på en hemmabyggd tongenerator medan Hannu Kiviaho använder sin iPhone för att skapa kompletterande ljud. I Fatboys värld är det inte så långt mellan då och nu.


20-års gräns, ok för yngre med målsman

Insläpp kl 18.00