x

Side Effects + Solen
Debaser Slussen
D. 2012.15.09 Kl. 19:00

Ebbot Lundberg-protegéerna i side effects är bara i början på sin resa till något stort men redan nu har de hunnit charma både publik och skivbolag med sin paisley-mönstrade gungrock. Vi ser fram emot en uppvisning i vart skåpet ska stå om skåpet vore en Hammond-orgel och i sann The Band-aura delar de ibland på rollen som lead-vokalist vilket skapar en spännande live-dynamik. Trots sin relativt ringa ålder har gänget i side effects en otrolig mognad inom sina respektive instrument och det är inte för inte som Sveriges meste och bäste rockstjärna tagit dem under sina vingar.

2011 släpptes debut-ep:n Feel Flows och på bandets facebook-sida kan man kryptiskt läsa om att ett debutalbum nog är in the making. Med tanke på vilka som side effects redan samarbetat med kan man inte annat än se fram emot resultatet.

Ikväll har side effects bjudit in sina personliga favoriter Solen.
Solen bildades 2010 av Nils Dahlqvist, Gustav Karlsson, Olle Darmell och Erik Hillborg, och har sedan dess spelat in två outgivna fullängdare och en outgiven EP. Kommer Solen någonsin ge ut något eller kommer de för alltid treva omkring bakom molnen?
Framtiden får säga sitt. Det vi vet är att bandet sitter på en stor låtskatt och att de har ett storslaget och nervigt anslag live. Man kan höra Mattias Alkberg och tidiga Kent. Ingen lämnas oberörd. Missa inte!

Bästa Vulkano spelar sina bästa skivor under kvällen.