x

Gum 'N Bass: f.o.o.l + Teengirl Fantasy
Debaser Medis
D. 2012.19.10 Kl. 19:00

Eskilstunabaserade F.O.O.L eller "F*ck Our Ordinary Lives" består utav Rasmus Hermansen och Oliver Nilsson. Efter deras debut i slutet utav 2009 så har det gått fort framåt, dom spelar världen över och räknas som en utav dom största i deras genre. F.O.O.L har förutom att släppa egna EPs och låtar så har dom även remixat Kavinsky, Daft Punk, Antichrist, Gtronic mfl. Deras sound beskrivs bäst som hård, storslagen och melodiös electro beståendes av massiva synthar, stråkar och allmänt trumhinneslaktande beats. Nu mellanlandar akten i Stockholm för att leverera ett stenhårt set på Debasers Medis egna elektroklubb Gum 'N Bass.

Teengirl Fantasy
Det var redan 2010 som Teengirl Fantasy genomborrade de skiljelinjer som vi vanligtvis målar upp mellan dans- och popmusik. Med plattan 7AM gjorde Logan Takahashi och Nick Weiss entré på samma dansgolv som då dominerades av Washed Out, Blackbird Blackbird och How To Dress Well. Men där stannade inte Teengirl Fantasy länge, istället för att låta sin musik bygga på samplingar och brodera ut en drömliknande sockersöt pop ville de inspireras av klassisk house och techno för att skapa något nytt.

När de lät John Talabot remixa singeln Cheaters från debuten var det ett avgörande steg i riktning mot en mer laborerande och futuristisk dansmusik. De har fortfarande blicken lika mycket riktad bakåt i tiden som framåt, men där debuten byggde på lån från musikhistorien är färska uppföljaren Tracer mer en homage till technon och den elektroniska musik som flödade i brytpunkten mellan 80- och 90-talet. Larry Heard och
skivbolag som Warp och R&S ekar lätt i utkanten av det universum som TGF skapar, och det är inget annat än en självklarhet att de numera är signade till just R&S, skivbolaget som fört fram en stor del av den europeiska technon och idag bl.a. härbärgar James Blake, Blawan och Egyptian Hip Hop.

Med gäster som Animal Collectives Panda Bear och Romanthony på ett och samma album har Teengirl Fantasy levererat ett av årets bästa album, och fortsätter missionera den elektroniska musikens roll som den nya popen.

Rechord
Han spelar runtom i Sverige hela tiden, producerar kioskvältare och är Stockholms mest energiladdade och tekniskt kunniga DJ. Har varit förakt till bland annat Knife Party, Felix Cartal och Owl Vision. I år har han släppt officiella remixer för Armand Mirpour (Warner Music) och Kredo (Bonerizing Records) och har sen tidigare en hel drös med egna remixer och bootlegs på t.ex. MRTN, Bloody Beetroots, Adventure Of och Den Svenska Björnstammen. Han kommer köra eget material, andras material, kanske ditt material också, hur som helst vet vi att vad han än kör så kommer det smälla högt och du kommer att gilla det!