x

Peter Morén + Woodlands + Sailor & I
Debaser Slussen
D. 2012.29.09 Kl. 19:00

Peter Morén behöver nog ingen djupare presentation då han funnits med i svenska indiepopsvängen sen tidigt 2000-tal tillsammans med sina bundsförvanter Björn Yttling och John Eriksson.

Att det kan skrivas hits vet vi ju redan och det är även få förunnat att kunna få en hel publik att byta ut luftgitarren för att istället blåsa lungorna torra i försök att vissla med i Young Folks. Efter stora framgångar med Peter, Bjorn & John släppte Morén sin första soloskiva The Last Tycoon 2008. På skivan utforskade han andra sidor av sitt musikskrivande och resultatet blev betydligt mer folkigt och lågmält än vad vi tidigare hört. Andra skivan I Spåren Av Tåren var helt på svenska och blev en intressant blandning av svensk lyrik och amerikanska toner. Nu är Peter Morén tillbaka med uppföljaren till I Spåren Av Tåren, tredje albumet Pyramiden. På Pyramiden har Peter Morén tagit avstamp på samma musikaliska plattform som föregångaren men även hittat tillbaka till de poptoner och melodier vi känner igen från Peter, Bjorn & John. Vi välkomnar en av Sveriges starkast lysande live-personligheter tillbaka till Debaser!

Som förband har Peter med sig inga mindre än Woodlands som även agerar kompband. Woodlands är vad man skulle kunna kalla indieversionen av en supergrupp med Sara Wilson från First Floor Power i spetsen. De har tidigare turnerat som kompband åt Saras syster Jenny men gick då under namnet Into The Woods. Nu ställer de sig på Debaser Slussens scen för första gången och vi är taggade till tusen! Både på hur de låter som band och som kompband.

Först ut denna pangkväll är Sailor & I som gör drömsk orkestral elektronisk pop som är svår att inte tycka om. Svårigheten ligger snarare i att placera Sailor & I i ett specifikt fack men det tycker vi är inget annat än positivt. Någonting vi vet med säkerhet är att singeln Tough Love är fantastisk och att vi inte kommer att bli besvikna när Sailor & I-Alexander med band ställer sig på Debaser Slussens scen.