x

Shurman Plus Support Bob Woodruff
Backstage, Konsert & Kongress
D. 2012.10.11 Kl. 20:00

Studentrabatt Studenterbjudande

Detta evenemang har ett studenterbjudande. Gäller mot uppvisande av studentlegitimation vid bokning på Konsert & Kongress eller Linköpings Turistbyrå. Obs! begr. antal platser.

En unik konsertkväll fylld av musik som doftar countryrock och Stones/Stax/Parsons/Petty!
SHURMAN plus support Bob Woodruff står på scen!

Bob Woodruff är en kritikerrosad låtskrivare och artist som i slutet av 90-talet försvann in i en smet av personliga problem och blev då uträknad av de flesta som artist. Men ack så fel dom hade! Många kritiker har sagt att hans album är bland de finaste countryrock skivor som någonsin spelats in.

Bobs låtar har lockat några av de mest talangfulla musikerna i världen till studion. Skivorna kryddas med Rock 'n' Roll och Country Music Hall of Famers inklusive: Emmylou Harris, Benmont Sutare (Tom Petty & the Heartbreakers), Gary Tallent (Bruce Springsteen och E Street Band), Bernie Leadon (The Eagles), James Burton (Elvis), Glen D Hardin (Elvis), Marc Ford (Black Crowes), Lucinda Williams, Sam Bush (New Grass Revival) och Pig Robbins för att nämna några.

Nu har Bob fått ny vind i seglen. Han sitter på massa nytt material som uppenbarligen håller samma hysteriska klass som allt han gjort hittills. Och det bästa till sist: Bob kommer till oss i Linköping backad av sina vänner i SHURAMN.

SHURMAN är bandet som flera gånger stått på tröskeln till det stora genombrottet, men det har alltid strulat till sig på något sätt. Bandet är ett ”riktigt” rockband som dränerats i Stones, Stax, Gram Parsons och allt annat som är fantastiskt med musiken runt 1970. SHURMAN spelade till sig en stor hängiven publik med ett vansinnigt turnerande och högenergiska shower de första åren. När allt var på väg att hända så tar bandet paus. Pausen leder till att bandet reformeras och flyttar från LA till Austin och där har några av de coolaste och mest talangfulla musikerna samlats kring den karismatiska sångaren och låtskrivaren Aaron Beavers vision.

SHURMAN´s senaste skiva ”Inspiration” är fylld av starka låtar och spelglädje. Aarons låtar går i Tom Pettys, och andra av de storas, fotspår. Det rockar och det svänger i en blandning av country och soul, R&B och hittig powerpop nedrört i en stor kokande och välsmakande gryta. ”Dont bore us, come to the chorus” ... typ!

Det är musik som känns specialdesignad att framföras live. SHURMAN har bara varit i Sverige en gång tidigare.
Den 10 november kommer dom till Linköping för första gången och är tajtare och bättre än någonsin!

Insläpp kl 19:00
Ståplatser
Åldersgräns: 13 år!

Pris vid entrén 200 kr!