x

Jazzjul
Västerås Domkyrka
D. 2012.20.12 Kl. 19:30

Julen står åter för dörren – vad kan då passa bättre än att njuta av en konsert med många av julens kända och älskade sånger.
För femte året i rad bjuder Domkyrkans motettkör in till julkonsert. Det har blivit en tradition att inbjuda någon eller några gästartister till denna konsert. Förra året gjordes för första gången en julkonsert i jazztappning. Detta föll så väl ut att vi även i år bjuder på en liknande konsert. Men givetvis bjuds nyheter i årets program! En jazzkvartett, med musiker som har Västeråsanknytning, ackompanjerar kvällens konsert.
Flera körstycken är komponerade av klassiska tonsättare, som också inspirerats mycket av den jazzinfluerade musiken. I årets konsert presenteras bland annat musik av den unge framgångsrike norske jazzpianisten och tonsättaren Ola Gjeilo. Idag är han bosatt i New York, och har en internationell karriär både som musiker och kompositör. Självklart står några mycket kända och älskade julsånger på repertoaren som vi får höra i nya fräscha jazziga arrangemang.
Kyrkan är smyckad med stora julgranar och julstjärnan är hissad – missa inte denna stämningsfyllda konsert!

Västerås domkyrkas motettkör
Jazzkvartett
Jörgen Engström orgel
Johan Hammarström dirigentBarn upp till 12 år går gratis.
Biljett krävs även för barn upp till 12 år
Barn biljetten kan endast köpas på Västerås turistbyrå.

Rullstolsplatser bokas via Västerås turistbyrå, begränsat antal platser.