x

Magnus Ekelund + Norra Kust
Debaser Slussen
D. 2012.07.12 Kl. 19:00

Under 2012 har Magnus Ekelund & Stålet släppt sitt andra album Det Definitiva Drevet (Teg Publishing / Playground) och turnérat intensivt. I samband med att nya singeln Ymer II släpps ger sig bandet pånytt ut på Sverigeturné.

2012 är Magnus Ekelund & Stålets år. Fjolårsdebuten Svart Flagg följdes i våras upp av albumet Det Definitiva Drevet som kritikerrosades. Singeln Supernova blev en långkörare på P3 under sommaren och bandet har turnérat intensivt i hela landet. Magnus Ekelund har också turnérat med Jakob Hellman och Mattias Alkberg, både som akustisk support och som en del av deras respektive band. Han har dessutom gästat Kristian Antilla på scen.

Magnus Ekelund har genomfört över sjuttio konserter i år. Publiken har växt och växt i takt med att ryktet snabbt spridit sig om artisten med det unika uttrycket. Under sommaren har succéspelningar på festivaler som Peace & Love och Storsjöyran avlöst varandra. Sommaren avslutades med en konsert på det alldeles för lilla Södra Bar i Stockholm dit flera hundra fler besökare än vad lokalen rymde kom.

Men Magnus Ekelund stannar inte där. I samband med att nya singeln Ymer II (med tillhörande video) släpps ger sig han och kompbandet Stålet ut på en kortare Sverigeturné med sex datum.

Magnus Ekelund har kort sagt setts överallt under året som gått. Det är bara början. Han står inför sitt stora genombrott.

Gäst-djs i DFB:
First Love, Last Rites är superaktuella med sitt nya album "Wasted Hearts" som släpptes i dagarna. För att fira det här har man åkt ut på vägarna för en rad spelningar, FLLR mellanlandar i Stockholm den 7:e och besöker då Sthlm Indie för ett DJ-set. Ni som sett bandet live nyligen vet vad det kommer handla om, pop, indie och guilty pleasures i överdos.