x

Jessica Pilnäs Sjunger Peggy Lee
Katalin
D. 2012.27.09 Kl. 20:00

Jessica Pilnäs sjunger Peggy Lee - "Norma Dolores Egstrom, A Tribute To Peggy Lee".

Jessica Pilnäs är det senaste tillskottet i prestigefyllda tyska skivetiketten ACT:s internationella lansering av svenska jazzmusiker.

Lyckligt ljuv kammarjazz som smeker dig till tårar och svänger dig av stolen.

Sedan 2011 har man knutit Jessica till sitt stall av artister som även innefattar Nils Landgren, Rigmor Gustafsson och Viktoria Tolstoy, med flera.

Om Jessicas första album "Bitter And Sweet" (2011) skrev de tyska jazzmagasinen:

Ett enastående njutbart album! Jessica Pilnäs ger de till synes utslitna klassiska låtarna nytt liv. (Jazz thing)

Jessica Pilnäs opretentiösa stämma, hennes melankoliska, avspända frasering och det lugn hon utstrålar får dig att lyssna. (Jazz Zeitung)

I september 2012 släpps hennes andra album på ACT Records, nu med låtar ur Peggy Lee's repertoar. Den amerikanska sångerskan har länge hamnat i skuggan av legendarer som Ella Fitzgerald och Sarah Vaughan, trots att hon är den enda stora kvinnliga jazzartist som skrev sina egna låtar och har skapat en stor och unik låtkatalog. Det var skivbolaget ACT:s grundare Siggi Loch som personligen valde Jessica Pilnäs för detta projekt. Precis som Peggy Lee fokuserar Jessica på enkel frasering och klang, hellre än virtuosa sångövningar.

Tillsammans med de virtuosa jazzsolisterna Karl Olandersson trumpet, Mattias Ståhl vibrafon och Fredrik Jonsson bas och Fläskkvartetten spelade hon i december 2011 in några av Peggy Lee's mest klassiska nummer som Fever, The folks who live on the hill och I'm gonna go fishin'.

20-års gräns, ok för yngre med målsman

Insläpp kl 18.00