x

Özz Nujen
Konserthuset
D. 2012.22.11 Kl. 19:00

Özz Nûjen tillbaka med mer “Dålig stämning” i höst
Özz Nûjens humorföreställning “Dålig stämning” har hyllats unisont av recensenter över hela landet. De beskriver den personliga berättelsen om vår svenska kultur och konflikträdsla som “modig”, “stark”, “genialisk” och “imponerande”. Nu är det klart att det blir en till Sverigeturné i höst. Förutom en ny chans att se Özz Nûjen i städer som var slutsålda under våren blir det för första gången även möjligt att se hans bejublade föreställning runt om i landet
“Dålig stämning” har under våren fått både lysande recensioner och stående ovationer på sin väg genom Sverige.

– Jag är oerhört glad och överväldigad över det mottagande ”Dålig stämning” har fått den här våren och tycker att det är väldigt roligt att det blir en fortsättning höst, säger Özz Nûjen. Det här är min första enmanshow och ärligt talat är jag är själv lite överraskad över hur bra den blev. Att den fanns där inom mig trots allt. Nu ser jag fram emot att få ägna hösten åt att skapa dålig stämning för ännu fler människor, i ännu fler städer!

Özz Nûjen är en av Sveriges mest erfarna komiker med sin tolv år långa karriär på stand up-scenen. I humorföreställningen “Dålig stämning” visar han upp sin bredd som komiker och berättare när han tar upp allt från personliga livsöden till svensk utrikespolitik. Det blir en skarp men varm betraktelse om varför det är så viktigt för oss svenskar att ständigt försöka vara överens och varför vi gör allt för att undvika dålig stämning.


Röster från pressen
"bra och starkt"
GP, betyg 5 av 5

”Modig monolog får publiken att jubla”
Svenska Dagbladet

"Özz svängiga humor når botten i oss alla"
Dagens Nyheter

"Tillsammans med Mia Skäringers soloshow ”Dyngkåt och hur helig som helst” och Henrik Schyfferts ”The 90s - ett försvarstal” bildar Özz Nûjens ”Dålig stämning” den svenska humorns treenighet."
Sydsvenskan

"Med den utomståendes skarpa blick klär han av den svenska folksjälen så effektivt att vi både skrattar och gråter"
GT, betyg 4 av 5

“Kul, modigt och tänkvärt”
Norrköpings Tidningar

"En föreställning som på samma gång är både utlämnande självbiografisk, brännande politisk och brutalt rolig. Och lyfter fram Özz Nûjen som en av Sveriges främsta komiker."
Jan Gradvall i DI Weekend


Om Özz Nûjen
Få personer har ett lika imponerande cv som Özz Nûjen. Som skådespelare har han medverkat i franska storfilmerna "Si tu meurs, je te tue" och “Comme chez soi” och spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren "Skytten", "Tusenbröder", "Aspiranterna", "Anna Holt"-serien och nu senast i sci-fi-serien “Äkta människor”. Vi har också sett honom i tv-program som ”Cirkus Möller”, ”Stockholm Live”, “Extra Extra”, ”RAW Comedy” och “Nyhetsbyrån”. Han har även gjort succé på teaterscenen som Puck i Shakespeares "En midsommarnattsdröm" på Uppsala stadsteater och i Nobelpristagaren Dario Fos pjäs "Mistero Buffo". Som programledare har han bland annat lett talkshowen "Özz i P1", “Lika olika” på SVT och P3-programmen "Morgonpasset" och "Programmet som inte får heta Bögradion". Dessutom är han mannen bakom åtskilliga svenska humorinstitutioner så som Svenska Standupgalan och utbildningen Standup Star.

Mer om Özz Nûjen: www.nujen.nu och www.daligstamning.se


www.lifeline.se