x

The American Dream – Modern Fantazias
Uppsala Konsert & Kongress Sal B
D. 2012.07.11 Kl. 19:31

The American Dream – Modern Fantazias
Onsdag 7 november kl 19:30
Sal B

Efter andra världskriget slog den amerikanska musiken och kulturen igenom starkt och har sedan dess haft stort inflytande på samtiden. Kammarorkestern Modern Fantazias under ledning av dirigenten Hans Ek tar oss här med på en associativ odyssé genom den amerikanska 1900-talsmusiken i alla dess nyanser.

En nationell identitet, en bild framträder – lyssna och låt dig fascineras! Av dystopiska marscher, Beachboys, bluegrasszoombies, Elvis, hymner, Dolly Parton, avantgardism, Liberace,
stämsång, Charles Ives, strängar och motorvägar. Allt manas fram i en surrealistisk och oberäknelig drömvision av Amerika och det amerikanska.

Uppsalabon Hans Ek har en unik ställning i svenskt musikliv och samarbetar med bland
andra Veronica Maggio, September, Salem al Fakir, Ale Möller, Radiosymfonikerna, Gävle Symfoniorkester. Hans är också musikaliskt ansvarig som dirigent och arrangör vid Polarprisutdelningen och musikalisk ledare för Kristina från Duvemåla som nu sätts upp i Helsingfors. Han har också orkestrerat musiken till ett stort antal filmer, inte minst Låt den rätte komma in.

Modern Fantazias är en blandning av band och orkester och musikerna har olika bakgrunder. Här finns klassiska musiker, improvisationsmusiker popmusiker och musiker som rör sig fritt mellan flera genrer.
Hans Ek och Modern Fantazias är regelbundna gäster i Uppsala Konsert & Kongress, bland annat har de tidigare framfört musik av gruppen Kraftwerk och nästa säsong gör de även en konsert tillsammans med danska gruppen Efterklang.

Biljettpris:
225 :- (inkl serviceavgift 25:-)
180:- (inkl serviceavgift 20:-) med UNT-kort

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress