x

I Am Super Ape + Mono Stereo
Debaser Malmö
D. 2012.19.09 Kl. 19:00

Banden I AM SUPER APE och Mono Stereo slår sina skånska påsar ihop och bjuder in till en kväll fylld av färgglad psykadelisk rock blandat med distad 90tals-shoegaze. Kort sagt en grym kväll för alla som vill släppa ut håret, drömma sig bort och låta musiken ta över för en stund.

I AM SUPER APE
I AM SUPER APE har bara funnits i ett år men har redan hunnit släppa två EP:s och spelat runt om i Europa. Det första släppet, Primal Scream EP, släpptes i maj i år och den andra, Psychonaut EP, har funnits att ladda ner digitalt en tid men det är alltså releasen av den fysiska vinylen som ska firas storartat på Debaser! Soundet är indierock med psykadeliska vibbar, stoner, punk, noise och shoegaze. Ytterligare en Europa-turné är planerad och det finns även planer på att ta sig över Atlanten inom en snar framtid. Men först - Debaser!

Mono Stereo
Mono Stereo från Malmö är ett av de udda band som når djupt in i psyket och smeker de delar av dig som alltid är ömt mottagliga för soundet från Lenny Kaye´s Nuggets, The Chocolate Watch Band, Stones med Brian Jones, The Kinks, The Byrds (65-68) och Gary Usher´s galna stereopanoreringar och så vidare... Bandet hyllar ett paisleybestruket landskap från 1960-talet, kryddad med det tidiga 90-talets shoegaze-scen, men de står ändå fast i nutiden. De starkaste referenserna är Brian Jonestown Massacre, Black Angels och Black Rebel Motorcycle Club, med My Bloody Valentine och Ride som ströljus i en lins som fokuserar rakt in i 60-talets psych-våg.

Simon Lundh spelar den bästa rocken & psych från alla världar.