x

Bob Woodruff and Shurman Tour
Grand Hotel
D. 2012.09.11 Kl. 21:00

Shurman är bandet som flera gånger stått på tröskeln till det stora genombrottet. Det har alltid strulat till sig på något sätt. Shurman är ett ”riktigt” rockband som dränerats i Stones, Stax, Gram Parsons och allt annat som är fantastiskt med musiken runt 1970. Man spelade till sig en stor hängiven publik med ett vansinnigt turnerande och högenergiska shower de första åren. När allt var på väg att hända så tar bandet paus. Pausen leder till att bandet reformeras och flyttar från LA till Austin. Där har någ
ra av de coolaste och mest talangfulla musikerna samlats kring den karismatiska sångaren och låtskrivaren Aaron Beavers vision.
Det rockar och det svänger med en ständigt närvarande ”ande” av höjdpunkterna från den amerikanska musikhistorien. Shurman är ett rockband men tydligt uppblandat med allt bra. Det är country och soul, R&B och hittig powerpop nedrört i en kokande, välsmakande gryta. Kryddad med en av amerikas bästa leadröster.

Bob Woodruff är en kritikerrosad låtskrivare och artist från NYC nu boende i LA. Han har spelat in för olika stora labels inklusive Restless / Enigma, Elektra / Asylum, Imprint och Interscope Records. Många kritiker har sagt att hans album är bland de finaste Country Rock skivor som någonsin spelats in. I slutet av 90-talet försvann Bob in i en smet av personliga problem och de flesta hade räknat ut honom som artist. Men ack så fel dom hade.

Grand Hotel i Falkenberg. Onumrerade sittplatser. Ledsagare går in gratis (bokas via Falkenbergs Turistbyrå på telefon 0346-88 61 01).
Arrangör: Rootsy Live Falkenberg och Granstigen Promotion.