x

Sleep Party People + Pestens Tid
Debaser Malmö
D. 2012.28.11 Kl. 19:00

Debaser, FKP Scorpio och Konstpretton presenterar Sleep Party People!

Sleep Party People är egentligen Brian Batz enmansprojekt. Med ett piano, en gitarr och en gammal uttjänt trummaskin har han bestämt sig för att brodera upp en fantasikittlande värld för oss att njuta av, vackert och harmoniskt. Men de stunder där det är nästan övernaturligt fridfullt får aldrig riktigt fäste, för i arrangemangen tycks det vila ett mörker likt en förbannelse som konstant håller oss beredda på att något märkligt och otäckt närhelst ska hända.

Live är denna känsla än mer påtaglig, där Sleep Party People förvandlar sig till ett fem-mannaband som har musklerna att bryta upp låtarna med våldsamma shoegazeexplosioner, det manglas på tills den hårda kontrasten till slut utgör den nya harmonin, genialiskt! Du kanske kommer ihåg känslan som genomsyrade dig den första gången du såg Donnie Darko? Där har du Sleep Party People. Och det är, besynnerligt nog, inte den enda likheten med Donnie Darco. Under bandets konserter är de nämligen iklädda kaninmasker...

I Danmark har Sleep Party Peoples eponyma album fått strålande kritik, och förenklade jämförelser med Flaming Lips, My Bloody Valentine och Cocteau Twins far som pilar genom luften. Med årets album We Were Drifting On A Sad Song tar de ytterligare ett kliv ut i ett virvlande kosmos, den drömska videon till Chin är ett konstverk i sig där en balettdansös rör sig elegant genom den mörka rymden, exakt lika välbalanserat mellan ljus och mörker som musiken. Gör er beredda på en udda upplevelse, tre datum i slutet av november besöker Sleep Party People Göteborg, Malmö och Stockholm. Ni kommer inte att ångra er.

Pestens Tid
När medlemmarna i Pestens Tid växte upp till tonerna av Nationalteaterns Kåldolmar och Kalsipper så såddes det första fröet till detta Malmöband som med en naken naivitet förmedlar pophistorier om samtiden. I stället för talangtävlingar och massproduktion av artisteri tycker Pestens Tid att känsla är viktigast och spelar politisk pop. Låtarna andas samma luft som Bright Eyes, blandar blod med Florence Valentin, byter saliv med Säkert och bevisar att hjärtat sitter på vänster sida.