x

I Break Horses
Debaser Slussen
D. 2012.10.11 Kl. 19:00

Många har försökt att befolka rymden efter ”Loveless” men i de flesta fall har de kommit upp i stratosfären bara för att störta ner i en torr öken. I Break Horses är annorlunda. Mycket annorlunda. De kan beskrivas som shoegaze eller stargaze (men dock inte shitgaze) men hur som helst så är genrebeteckningen irrelevant för i slutändan finns det bara bra och dålig musik och I Break Horses tillhör den tidigare kategorin.

I hypokondrin finner man sina likar och Fredrik Balcks och Maria Lindéns påstådda sjukdomar är förmodligen bara resultatet av musikabstinens. Men i och med I Break Horses nyvunna framgångar kanske det endast är placebo som behövs i fortsättningen. I arsenalen hör vi svällande syntar, maskinella pulser och eteriska gitarrslingor som sveper i för- och bakgrunden och gifter sig med Lindéns reverb-indränkta sång.

På ”Hearts”, debuten på anrika Bella Union, doftar My Bloody Valentine men små aromer av Rangers, Washed Out och M83 söker sig också till vår känsliga palett. Helheten smakar mer än angenämt och det är så bedrägligt vanebildande att vi bestämt oss för att knarka mer I Break Horses. Det är oundvikligt men det är bra opiater.

Masquer
Postpunkcovers på Destiny’s Childs Bills Bills Bills och Lesley Gores feministklassiker You Don’t Own Me (odödliggjord av Dusty Springfield). Det är några av överraskningarna på Masquers nya EP Covers (releasedatum: 2 november) där fem magiska låtar dimmas ner och får ny glöd. Naturligtvis även The Cures The Hanging Garden – Masquers första och äldsta cover som de kör i nästan varenda live-set och hyllade i sin egen debut genom albumtiteln Cover My Face As The Animals Cry (2011).

Skivan utnämndes till årets svenska debut av flera svenska medier, P3 pumpade förstasingeln Happiness och både Dazed and Confused och Dagens Nyheter utsåg den sotade popduon till blivande stjärnor. Sedan dess har de turnerat Skandinavien och Frankrike, öppnat för Niki and The Dove samt spelat med Ane Brun och Jenny Wilson. Debuten släpptes även i Frankrike, där bandet rönt stort intresse.

Vid skivspelarna hittar vi Luciano Leiva, BEAST! och Fancy a shag?

Då fullmånen står som högst på natthimlen träder BEAST! fram ur skuggorna och lockar fram dina innersta lustar. Dessa glupska allätare räds inte att vandra de vidsträckta vidderna i jakten på den perfekta dansen. Senast de intog Debaser Slussen tog de djuriska instinkterna överhanden och publiken blev som besatt.
BEAST! består av: Emanuel Dworsky, Jesper Larsson och Johan Blomborg,