x

The Aislers Set + Speedmarket Avenue
Debaser Slussen
D. 2012.21.11 Kl. 19:00

Indiepop-bandet The Aislers Set bildades i San Francisco 1997 av huvudlåtskrivaren Amy Linton. Debuten "Terrible Things Happen" kom 1998 och uppföljaren "The Last Match" rankades av Spin.com som ett av de bästa albumen 2000. Innan uppehållet som började 2003 hann The Aislers Set med att spela förband åt Belle & Sebastian, The Shins och Yo La Tengo samt spela in en session med den legendariske John Peel. Efter ett alldeles för långt uppehåll på grund av att medlemmarna flyttade till helt spridda delar av världen är de alltså nu tillbaka och trotsar de geografiska hindren och ger sig ut på turné ihop.

Tidigare i år återförenades bandet för "Chickfactor 2012: for the love of pop!" i Brooklyn där de fullkomligt fick taket att lyfta. Deras spelningar är inte bara enastående utan också unika så ta chansen!

Speedmarket Avenues
Speedmarket Avenues gränslösa och känslosamma musik är rotad i klassisk old-school-pop, tänk Orange Juice eller Comet Gain. Fyra år efter hyllade "Way Better Now" släpper bandet nya skivan "Goodbye" just idag!

"Goodbye" är en skiva om uppbrott som producerats av Jari Haapalainen och ges ut av Elefant Records (Trembling Blue Stars, Camera Obscura, BMX Bandits). Och för att fira releasen spelar bandet ikväll tillsammans med ett av sina favoritband. Faktum är att titeln på bandets första skiva är hämtad från vad Amy Linton sa till Isak Klasson efter att han kraschat Aislers Sets buss under en turne i Europa!

Skägget, Smygarn och Smärtan, popvetarna bakom klubben Oppositionen, spelar skivor under kvällen.