x

Baltic Waves 2012: Mackaper + Öööööö + Snöleoparden
Debaser Medis
D. 2012.08.11 Kl. 19:00

Baltic Waves - en turné bestående av fem band från fem länder kommer till DFB på Debaser Slussen 7/11 och Cocktailbaren på Debaser Medis 8/11. En turné innehållande indie- och undergroundakter från Sverige, Danmark, Estland, Lettland och Finland.

Mackaper
Svenska Mackaper startade som en orgelduo bestående av Per Nyström och Markus Hulthén. Från att ha byggt upp sin ljudbild av vemodiga melodier från vintageorglar med inbyggda trummaskiner har deras sound med åren blivit allt mer organiskt. Mackapers sound kan beskrivas som en säregen blandning av svenskt vemod, tysk monotoni, tät psykedelia och en smula dub.

ÖÖÖÖÖÖ
Finska bandet med det smarta namnet ÖÖÖÖÖÖ består av medlemmar från diverse undergroundband. Med improvisation, flera lager av ljud och melodier är det svårt att inte fångas upp. I oktober släpps deras debutalbum.

Snöleoparden
Bakom Snöleoparden finner man Jonas Stampe från Danmark. Han är en flitig användare av hemmabyggen och tillverkar sina instrument på egen hand för att passa in på just hans speciella sound. Enligt honom själv innehåller hans musik allt ifrån psych folk, world music, folkmusik, pop, ceremonimusik, electro och psychedelisk rock.