x

Bring It Out!: Me the Tiger + Mud Walk + a Friend of Harrys + Vaken + the Virtues
Debaser Slussen
D. 2012.07.11 Kl. 19:00

Populärkultur för alla som vill delta och glädjas åt Sveriges musikscen - BRING IT OUT!

Studieförbundet Bilda presenterar stolt:

ME THE TIGER (Falun)
Me The Tiger som föddes tidigare detta år, står för en drivande och rå electropop, toppat av Gabriella Åströms sång. Musiken är en omvärldsbetraktelse med stora portioner hopp om förändringar och ett rättvisare samhälle.

MUD WALK (Sthlm)
Mud Walk bildades 2010 på Gotland och har sedan dess vadat genom bluesens träskmarker. De spelar en blandning av blues och gammal hådrock och bjuder alltid publiken på en grym liveupplevelse. Det är svettigt, det är svängigt, det är rock'n'roll. Mud Walk är ett band som måste upplevas! 2011 släppte de EPn "Barefoot Band EP" på det gotländska skivbolaget Ella Music Nation. På samma bolag släpper de nu sin andra EP “The Drifters Forgotten Lore” som blandannat spelades in i San Fransisco, februari 2012.

A FRIEND OF HARRYS (Visby)
A friend of Harrys är ett rockband från Gotland. Bandet startade 2007 och signades på bolaget RSW pubishing/BMG Rights Management 2009. De har släppt ett flertal videos ”Nasty Cut’s & Broken hearts” , ”Danger is my middle finger” 2010, och ”Kill me in my sleep” 2011. Ep’n ”Third time´s the harm” släpptes 2011. Nu kommer de till Debaser 7 November, missa inte detta!

VAKEN (Umeå)
Vaken föddes i en källare under Umeå i början av decenniet. Musiken växlar från ren pop till skev postpunk och rock. En ep bestående av fem låtar är att vänta inom kort.

Såhär skriver Musiken enligt Jerry om Vaken:
"Rakt på sak. Vi hoppar. Vi vevar med armarna. Vi blir kära. Det går
så lätt i de här overkligt verkliga låtarna, nostalgi utan slisk, utan
krav på morgondagen. Vaken väcker en sovande scen, mjukpunk gift med
pop. Hoppas ingen får för sig att trycka på pausknappen en andra gång,
jag vill att den här musikaliska bubblan ska vara för evigt.

THE VIRTUES (Sthlm)
En gång för länge sedan i ett omklädningsrum vid Åbrinken i Grycksbo träffades Per Bergkvist och Flamman. De hade precis klivit av isen efter ännu ett bandyträningspass. Det blev inte så många fler bandyträningar och matcher tillsammans men desto mer musik.Med Jesper Andersson och Fredrik Jonsson från Umeå är de THE VIRTUES. The Virtues har turnerat i Sverige, Usa, England, Baltikum, Nederländerna mm.

KANSAS CITY SHUFFLE (Umeå)
Kansas City Shuffle är ett rutinerat band från Umeå som spelar tight och svängig musik med influenser från den äldre skolan av hårdrock och blues. De spelar eget material där tungt gung blandas med bluesiga riff och vassa gitarrsolon. Deras största influenser är artister som Clutch, Deep Purple och Rory Gallagher. Utifrån detta har Kansas City Shuffle skapat sin egen musik som kan placeras in i den nyare scenen av svensk hårdrock. I april släppte de sin debutskiva Vulture´s Waltz på umeåbaserade Spring Cherry records. Nya låtar är skrivna sedan dess, och inspelning av nytt material är att vänta.

Spelordningen kan komma att ändras.