x

Cheap Time + Terrible Feelings
Debaser Malmö
D. 2012.15.12 Kl. 19:00

Från djupa södern i USA kommer Cheap Time som sedan starten 2006 har bytt medlemmar fram och tillbaka, hit och dit, men alltid frontats av Jeffrey Novak och har alltid levererat stadig garagerock med influenser av en bit 70-tals glam och powerpop. Soundet ger en känsla av naiv punktonåring blandat med erfaren gammal rockräv och det låter hur självklart som helst när de tre nuvarande medlemmarna Jeffrey Novak, Ryan Sweeney och Cole Kinnear spänner på sig gitarrerna och piskar trumskinn.

Bandet har släppt två skivor tidigare och är nu tillbaka med nya skivan Wallpaper Music som bandet själva menar är den allra starkaste.

Terrible Feelings
Bandet må härröra från en evigt blomstrande punkscen, men Terrible Feelings representerar mer än så. Med musik och texter rotade i 70-talets djävulsdyrkande hårdrock och 80-talets mest svårmodiga new-wave, spelar Terrible Feelings en sinnrik och moloken blandning av powerpop och punk. I april 2012 släpptes ”Shadows”, Terrible Feelings debutalbum. Alstret spelades in i Tambourine Studios i Malmö under januari 2012. Resultatet är tolv ganska olika låtar, alla sammanbundna av en och samma föreställning: att vandra hand i hand gentemot en ödslig framtid.